Παππάς: Δεν καταργείται ο νόμος για τις άδειες – ΝΔ: Αμετανόητος ο υπουργός Επικρατείας

Παππάς: Δεν καταργείται ο νόμος για τις άδειες – ΝΔ: Αμετανόητος ο υπουργός Επικρατείας

4' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι «ο νόμος Παππά δεν πέφτει και ότι το ΕΣΡ θα εφαρμόσει το νόμο 4339 για την αδειοδότηση επιμένοντας στο νόμο-γέφυρα και τον αριθμό «4», με τη Νέα Δημοκρατία να χαρακτηρίζει ως «αμετανόητο» τον υπουργό Επικρατείας.

«Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το "αιτιολογημένη γνώμη’’ του ΕΣΡ γίνεται "σύμφωνη"» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και υπεραμύνθηκε της διαδικασίας λέγοντας ότι μπήκε προσωρινό φρένο, ωστόσο όλα τα κόμματα έχουν ρυμουλκυθεί σε θέσεις λογικής».

«Τυπικά δεν έχει καταπέσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση, συζητάμε επί των φημών» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας. Ο υπουργός ξεκαθάρισε δε, ότι παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ η κυβέρνηση θα επιμείνει στον όρο «αναστολή» για το νόμο Παππά και δεν προτίθεται να τον αποσύρει.

Στην ερώτηση τι θα κάνει εάν η Νέα Δημοκρατία επιμείνει στη θέση της ότι δεν θα ψηφίσει εάν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία έκανε το βήμα και πρότεινε κάποιο πρόσωπο. Περιμένω και σήμερα στη Βουλή να δω την επίσημη τοποθέτησή της. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να διεκδικήσει η Νέα Δημοκρατία να συγκυβερνήσει δια του θεσμικού εκβιασμού και δια της αποστασιοποίησής της από την υποχρέωση να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Ειδικά σε αυτό το θέμα θέλει να νομοθετήσει η ΝΔ. Η συγκρότηση σε επίπεδο προσώπων είναι ζήτημα της Βουλής, μένω στο γεγονός ότι όταν κάποιος προτείνει πρόσωπο σημαίνει ότι κάνει ένα βήμα πίσω».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «οποιοσδήποτε διαγωνισμός γίνει από εδώ και πέρα θα διοργανωθεί από το ΕΣΡ».

Σε περίπτωση που η Διάσκεψη Προέδρων δεν καταφέρει να προχωρήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ ο κ. Παππάς είπε ότι «αυτό είναι κάτι που θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος για τη ΝΔ, εάν η ΝΔ μονάχη της μπλοκάρει τη συγκρότηση μιας Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία είναι συνταγματική υποχρέωση όλων μας θα είναι τεράστιο πολιτικό κόστος. Δεύτερον, εμείς δεν θα μπορούμε να δώσουμε άδειες αλλά θα μπορούμε να κάνουμε μια στοιχειώδη ρύθμιση μέχρι την αδειοδότηση».

Ο κ. Παππάς άφησε αιχμές και για την απόφαση του ΣτΕ δηλώνοντας ότι «το ΣτΕ λειτούργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση με ταχύτητα διαστημική, αντίθετα με άλλες περιπτώσεις… Εμείς φτάσαμε μισό βήμα πριν την τελική αδειοδότηση και ρύθμιση, διχάστηκε ο νομικός κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ έκανε λόγο για οριακή ψηφοφορία στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μόνο τη διάταξη για την αρμοδιότητα του υπουργού να αδειοδοτεί κανάλια.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι υπάρχουν δύο θέματα: η αδειοδότηση αυτή καθ' αυτή και το τι θα γίνει από τώρα ως την αδειοδότηση.

«Αν βγει ΕΣΡ την επόμενη εβδομάδα και διαβουλευτούμε μαζί του και μας εγγυηθεί ότι σε πολύ χρονικό διάστημα μπορεί να ολοκληρωθεί μια νέα διαγωνιστική διαδικασία, θα κάνουμε κάποιες επιλογές, εάν όμως δηλώσει αδυναμία η στελέχωση του και πει ότι χρειάζονται δύο χρόνια για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης, τότε όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος θα βρεθεί προ ευθυνών, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει».

«Πολιτικό το ταξίδι στη Βενεζουέλα»

Για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα σχολίασε ότι «έκανα πολιτικό ταξίδι και αναπτύξαμε ιδέες και δυνατότητες συνεργασίες». «Δεν το είπα για αστείο τα περί σουπερ μάρκετ. Τα κρατικά σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα προμηθεύονταν προϊόντα. με διακρατικές συμφωνίες» παρατήρησε.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το ταξίδι έγινε 1,5 χρόνο πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. «Η Βενεζουέλα ήθελε ανάπτυξη σχέσεων με χώρες της Ευρώπης, ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε, κακώς, τώρα έχει προβλήματα, άλλα είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου. Ισπανία, Κίνα και Ιταλία μεγάλες σχέσεις» ανέφερε.

Στην ερώτηση ποια είναι η σχέση του με τον δικηγόρο κ. Αρτεμίου ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Εχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια 150 επενδυτές. Τι να κάνω, να κυνηγάω την κάθε λάσπη που εκτοξεύεται εναντίον μου;» Οσο για το αν είχε κοινές δουλειές με τον Κύπριο δικηγόρο δήλωσε πως «ο κ. Αρτεμίου είναι ο αρμόδιος για να αποκαλύψει ό,τι θέλει για την επιχειρηματική του δραστηριότητα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εκκλήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί ο κ. Παππάς είπε ότι «η θέση του στην κυβέρνηση είναι επιλογή του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι ο κάθε υπουργός υπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης».

Οσο για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών ο κ. Παππάς ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνει η καρδιά, ο κορμός της προοδευτικής αριστεράς και αυτό είναι μονόδρομος».

Χαρακτήρισε αστεία, τα όσα γράφονται περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στη σκιά των μέτρων και του ΣτΕ, και έκλεισε τα σενάρια εκλογών, ενώ για τον ανασχηματισμό είπε ότι είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού.

ΝΔ: Αμετανόητος ο κ. Παππάς

«Ο Υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση, καθώς αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας κ. Παππά στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

«Ο Υπουργός Επικρατείας παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλη την Αντιπολίτευση. Αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει πως ο κ. Παππάς «εμμένει στον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που είχε για τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών». «Η κοινή γνώμη έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για τα ψέματα, την προκλητική αλαζονεία και τον αυταρχισμό που εκπέμπει πλέον αυτή η Κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή