K. Γκιουλέκας: «Εκτεθειμένος ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη»

K. Γκιουλέκας: «Εκτεθειμένος ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Κ. Γκιουλέκα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολημ, δεν έχει εδώ και αρκετές μέρες τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και τελικά αυτή ανετέθη σε αναρμόδια άτομα. Η ανακοίνωση μάλιστα ξεκινά την λέξη «πρωτοφανές«, θέλοντας να τονίσει το παρόλογο του γεγονότος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

«Πρωτοφανές!Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Αμφίπολη, ο Τύμβος Καστά, παρέμεινε επί αρκετές μέρες χωρίς τα επαρκή μέτρα προστασίας, χωρίς αποτελεσματική φύλαξη! H προστασία και φύλαξη του χώρου ανετέθη τελικά σε άτομα που ούτε σχετική ειδίκευση έχουν, ούτε σχέση με το αντικείμενο της φύλαξης αρχαιολογικών χώρων.O Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στον αρχαιολογικό χώρο. Γιατί, γενικότερα, ο Τύμβος Καστά, αυτό το τόσο σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής – και όχι μόνο – κοινότητας, έχει ”εγκαταλειφθεί” από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή