Προάγγελος εξελίξεων η επίθεση Βενιζέλου στον Παπανδρέου

Προάγγελος εξελίξεων η επίθεση Βενιζέλου στον Παπανδρέου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ η Φώφη Γεννηματά έχει ανοίξει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, διάπλατα τις πόρτες επιστροφής στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος με την σημερινή συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, πήρε όχι απλά σαφείς, αλλά σαφέστατες αποστάσεις από τον πρώην πρωθυπουργό, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και στην επικεφαλής του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος εμμέσως αλλά σαφώς είπε ότι αν ο κ. Παπανδρέου επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, τότε θα αποχωρήσει εκείνος, κάνοντας προσωπική και αρκετά σκληρή επίθεση στον άλλοτε πρόεδρο του κόμματος.

«Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους, ιστορίας και αξιακής συνείδησης, τα οποία για μένα είναι πρωταρχικής σημασίας» ήταν η ακριβής φράση του, εγείροντας και θέματα μη πολιτικά.

Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζοντας την επίθεση «κατά ριπάς» πρόσθεσε:

«Ας μην ξεχνάμε τι έγινε. Πως ανεκόπη η πορεία της Ελιάς, μεταξύ Ευρωεκλογών του 2014 και εκλογών του Ιανουαρίου 2015. Προσωπικά δεν δέχομαι να λένε κάποιοι “ρίξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου”. Ποιοι; Ποιος; Γιατί; Δεν βλέπει τους βουλευτές του που ήταν οπαδοί του το 2007 και είναι στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα; Που είχαν φύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν θέλανε να ψηφίσουν το 1ο και το 2ο μνημόνιο και πήγανε στον κ. Τσίπρα για να ψηφίσουν με πάθος το 3ο και τώρα περιμένουν εναγωνίως να ψηφίσουν το 4ο, αλλά ελπίζω να μην τους δώσει την ευκαιρία αυτή ο ελληνικός λαός».

Αυτή η προσωπική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και το σαφές τελεσίγραφο που έστειλε στην ηγεσία του κόμματος, μαζί με τις αιχμές για τις εσωκομματικές διαδικασίες – «για να πείθω το κόμμα μου πρέπει να υπάρχει εσωτερική διαδικασία η οποία επιτρέπει σε μένα και σε όλους μας να απευθυνόμαστε στο ακροατήριό μας και να λειτουργούμε δημοκρατικά», ήταν η αιχμή του -φαίνεται πως δρομολογούν εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ , αφού κατέστησαν σαφές πως ο κ. Βενιζέλος «ασφυκτιά» να παραμένει στο συγκεκριμένο κόμμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή