ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν υπάρχει δίλημμα, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ

fwfhgen

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από τον Βόλο, όπου μίλησε το βράδυ ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στην Μαγνησία, απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στην διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε την τακτική που ακολούθησε στην Βουλή για την ψήφιση των τροπολογιών και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο αυτόνομος ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο απόλυτα διακριτός λόγος τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ΝΔ. Θα επιμείνουμε απόλυτα σε αυτόν. Δεν θα κάνουμε ούτε δήθεν «ευρωπαϊκά μέτωπα» (δηλαδή ουρά της ΝΔ), ούτε «αριστερά μέτωπα» (ουρά του ΣΥΡΙΖΑ). Διεκδικούμε τον καθοριστικό ρόλο μας στις πολιτικές εξελίξεις με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, ώστε να επιβάλλουμε την εθνική γραμμή που επαγγελλόμαστε. Δεν υπάρχει για μένα δίλημμα αν προτιμώ τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ. Απαντώ: κανένα από τους 2. Είναι ώρα η Δημοκρατική Παράταξη με ψηλά το κεφάλι να ξαναγίνει ρεύμα πλειοψηφίας στον τόπο μας. Σας καλώ όλους να δουλέψουμε με συνέπεια και ευθύνη γι’ αυτήν την στρατηγική, συλλογικά, με πίστη στους στόχους μας και μακριά από τις καταστροφικές για τον χώρο μας προσωπικές πολιτικές». Και έγινε σαφέστερη: «Είναι ώρα να βάλουμε το ″Εμείς″, πάνω από το εγωιστικό και αδιέξοδο ″Εγώ″».

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι με τον αγώνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τις παρεμβάσεις καταγράφηκε μια σημαντική νίκη. «Η πίεση και η επιμονή μας, έφεραν αποτελέσματα. Ακυρώσαμε τα σχέδια Τσίπρα – Παππά για τον έλεγχο της Ενημέρωσης. Κατοχυρώσαμε την πολυφωνία και την Δημοκρατία στην Ενημέρωση. Ο κ. Παππάς έκανε το λιοντάρι το πρωί στην τηλεόραση, αλλά σάλπισε άτακτη υποχώρηση στην Βουλή. Η κυβέρνηση πανικόβλητη, υποχρεώθηκε με τις τροπολογίες της να ακυρώσει στην πράξη τις αντισυνταγματικές διατάξεις της και να αποδώσει στο ΕΣΡ τις πλήρεις αρμοδιότητές του. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει η αναγκαία ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Όσο για την στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη την Δευτέρα στην Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Χρειαζόμαστε ένα ΕΣΡ με πρόσωπα αυξημένου κύρους, με αξιοπιστία, με συναινετική λογική για την συγκρότησή του. Χωρίς την απαράδεκτη λογική ″ελέγχου″ του. Αν η συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δεν πραγματοποιηθεί, γίνεται σαφές το ποια μικροκομματικά σχέδια εξυπηρετούν αυτές οι 2 δυνάμεις. Δύο υποτίθεται λογικές, αλλά ένας στόχος που στην πράξη τους ενώνει: Ο έλεγχος της Ενημέρωσης. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν πια να συντηρούν τις ακρότητες και τα μικροκομματικά παιχνίδια».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε γενικότερα έντονα κριτική στη κυβέρνηση για λαθρεμπόριο ελπίδας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα που αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η λύση δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς. «Η ΝΔ παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.