Η πλειονότητα των νέων υπουργών επέλεξε πολιτικό όρκο

Η πλειονότητα των νέων υπουργών επέλεξε πολιτικό όρκο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο της σημερινής ορκωμοσίας είναι ο αριθμός των υπουργών που επέλεξαν να ορκιστούν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή στο Ευαγγέλιο και εκείνων που επέλεξαν να δώσουν πολιτικό όρκο. Οι τελευταίοι ήταν υπερδιαπλάσιοι καθώς καθώς έφτασαν τον αριθμό 22, ενώ εκείνοι που επέλεξαν τον πολιτικό έφτασαν τους 10. Τα στελέχη που επέλεξαν τον θρησκευτικό όρκο ήταν στην πλειονότητα τους στελέχη των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, ορκίστηκαν η Λυδία Κονιόρδου, ως Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Χρήστος Σπίρτζης, ως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Έλενα Κουντουρά, ως Υπουργός Τουρισμού, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις, ως Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Τέρενς- Σπένσερ- Νικόλαος Κουίκ, ως Υφυπουργός Εξωτερικών, ο Γεώργιος Βασιλειάδης, ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Νικόλαος Μαυραγάνης, ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Βασίλειος Κόκκαλης, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με πολιτικό και ο νέος υπουργός Παιδείας

Ακολούθησε ο πολιτικός όρκος από τον Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος λέει «διαβεβαιώνω στην τιμή και την συνείδηση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού». Πολιτικό όρκο έδωσαν ο Παναγιώτης Σκουρλέτης ως Υπουργός Εσωτερικών,ο Δήμος Παπαδημητρίου ως Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Νικόλαος Παππάς, ως Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης , η Ευτυχία Αχτσιόγλου, ως Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων, η Όλγα Γεροβασίλη, ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Γεώργιος Σταθάκης, ως Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , ο Ιωάννης Μουζάλας, ως Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ως Υπουργός Επικρατείας, ο Δημήτριος Τζανακόπουλος, ως Υπουργός Επικρατείας, ο Νικόλαος Τόσκας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Γεώργιος Κατρούγκαλος, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ο Σωκράτης Φάμελλος, ως Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Ιωάννης Τσιρώνης, ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Δημήτριος Λιάκος, ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, ο Αστέριος Πιτσιόρλας, ως Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Δημήτριος Μπαξεβανάκης, ως Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Αικατερίνη Παπανάτσιου, ως Υφυπουργός Οικονομικών, ο Ιωάννης Μπαλάφας, ως Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολιτικό όρκο έδωσε και ο νέος υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου που αντικατέστησε τον Νίκο Φίλη, με πολλούς να αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην κόντρα του με την Εκκλησία της Ελλάδος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή