Αχτσιόγλου: «Το ασφαλιστικό έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση»

Αχτσιόγλου: «Το ασφαλιστικό έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας είναι το μεγάλο στοίχημα. Προτεραιότητα η ενίσχυση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών και η ενίσχυση του ρόλου της Επιθεώρησης Εργασίας για να επιβληθεί η νομιμότητα», ανέφερε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής η νέα υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στο έργο του κ. Πετρόπουλου στον τομέα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης σημειώνοντας πως «το ασφαλιστικό έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση». Παράλληλα, επαίνεσε το έργο της κ. Θεανώ Φωτίου λέγοντας πως σε συνθήκες επιτροπείας εφάρμοσε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο χαρτοφυλάκιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και την επιτυχή πολιτική εφαρμογή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε 30 δήμους.

Αναφερόμενη στο κρισιμότερο, όπως το χαρακτήρισε, μέτωπο της ανεργίας η νέα υπουργός Εργασίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο της κ. Αντωνοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει ριχτεί στη μεγάλη μάχη της μείωσης της ανεργίας και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, από τη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της κυβέρνησης η ανεργία απομειώθηκε κατά τρεις μονάδες».

«Το υπουργείο Εργασίας είναι ένα υπουργείο για δουλειά και όχι για λόγια με την αισιοδοξία της βούλησης προχωράμε συλλογικά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας απέναντι στην κοινωνία», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε πως «το υπουργείο έχει ανοιχτό τις πόρτες του στις πολίτες, αλλά το επόμενο διάστημα πρέπει να εστιάσουμε στη σκηλρή δουλειά και στην προετοιμασία για τη μάχη της διαπραγμάτευσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή