Γ. Bουλγαράκης: «Η Ν.Δ να ζητήσει εκ νέου το άνοιγμα του φακέλου της 17Ν»

Γ. Bουλγαράκης: «Η Ν.Δ να ζητήσει εκ νέου το άνοιγμα του φακέλου της 17Ν»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η επιστολή Γιωτόπουλου, στο βαθμό που είναι αξιόπιστη, επιβεβαιώνει υποψίες χρόνων που είχαμε όλοι εμείς στη ΝΔ» αναφέρει ο κ Βουλγαράκης, σε δημόσια παρέμβαση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, μετά την επιστολή του Α. Γιωτόπουλου που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρει πως υπάρχουν μέλη της οργάνωσης που δεν έχουν συλληφθεί. 

Ο πρώην υπουργός τονίζει πως όταν είχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, ξένες υπηρεσίες του είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το γεγονός ότι η οργάνωση είχε εξαρθρωθεί πλήρως, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Βουλγαράκης ζητά μάλιστα να ανοίξει ξανά ο φάκελος και η Ν.Δ να ζητήσει δημόσια την συγκεκριμένη κίνηση. 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Βουλγαράκη:

«Ήμουν ο πρώτος Υπουργός της ΝΔ που ανάλαβε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το 2004. Από τις πρώτες ημέρες έκανα σειρά συσκέψεων με σκοπό να έχω πλήρη ενημέρωση για το φάκελο 17Ν.Όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες με είχαν διαβεβαιώσει ότι ο φάκελος 17Ν έχει κλείσει οριστικά και ότι ο εκτελεστικός βραχίονας της οργάνωσης, είχε εξαρθρωθεί πλήρως.Μου είχε κάνει εντύπωση ότι την ίδια ώρα, σε συζητήσεις που είχα με εκπροσώπους ξένων υπηρεσιών, εισέπραττα την άποψη ότι αυτό ήταν λάθος. Παρ όλα αυτά, στο ΥΔΤ δεν υπήρχαν περισσότερα στοιχεία.

Σήμερα στην επιστολή Γιωτόπουλου από τον Κορυδαλλό διαβάζω για 8 μέλη που δεν έχουν συλληφθεί και μάλιστα «…ότι οδηγούσαν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο δεν ήθελαν να αγγίξουν. Που δεν είναι βέβαια η αριστερά είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική».Η επιστολή Γιωτόπουλου, στο βαθμό που είναι αξιόπιστη, επιβεβαιώνει υποψίες χρόνων που είχαμε όλοι εμείς στη ΝΔ.Είναι συνεπώς προφανές ότι ο φάκελος 17Ν πρέπει να ανοίξει ξανά και η Νέα Δημοκρατία έχει υποχρέωση να το ζητήσει δημόσια»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή