Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας

Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σε εκδήλωση στα Χανιά. «Δεσμεύομαι απέναντί σας να μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω … Άλλωστε, το ψέμα και τις κενές υποσχέσεις τις βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου» και προειδοποίησε: «Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Και θα βάλουμε πλάτη στη διεθνή σκηνή για τη διασφάλιση των καλύτερων συμφωνιών για τη χώρα μας. Πάντα βοηθούσαμε και βοηθάμε γιατί είμαστε παράταξη εθνικής ευθύνης και πατριωτικού καθήκοντος.

Βεβαίως και η χώρα πρέπει να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Θα είχε βρεθεί σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αντί να πορεύεται με διαρκή πισωγυρίσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική βούληση».

Συνοψίζοντας τις βασικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε: «Σκεφθείτε για λίγο ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα από την εφαρμογή των 4 βασικών πολιτικών μας.

-Μειώνουμε φόρους και εισφορές απελευθερώνοντας πόρους προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.

-Δημιουργούμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για επενδύσεις.

-Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, απλουστεύουμε διαδικασίες, περιορίζουμε και βελτιώνουμε το Κράτος.

-Και ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στοχευμένα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, και μια αξιόπιστη Κυβέρνηση στο τιμόνι, ειλικρινά πιστεύω ότι η Κρήτη μπορεί να απογειωθεί αναπτυξιακά».

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός, επισήμανε: «Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει ότι με τον ανασχηματισμό θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ανακυκλώνοντας τα ίδια φθαρμένα υλικά. Δημιουργώντας άχρηστα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του. Δέσμιος των εσωκομματικών ισορροπιών και όμηρος του κυβερνητικού του εταίρου. Ανήμπορος να κάνει την Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι. Αδιάφορος για τη βοή της κοινωνίας, που αγανακτά κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή