Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καθορίζει τα επόμενα βήματα

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καθορίζει τα επόμενα βήματα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη μέρα της παράταξης, το μέλλον της Κεντροαριστεράς, αλλά και μια πιο πρακτική συζήτηση για την ανάγκη εγρήγορσης, για παν ενδεχόμενο, θα βρεθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του συγκεκριμένου ενιαίου οργάνου, το οποίο, όπως αναφέρουν από τη Χαρ. Τρικούπη, αποτελεί την ουσιαστική αποτύπωση της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεων και, βεβαίως, κάθε ενδιαφερομένου να συμμετάσχει ουσιαστικά στην προσπάθεια για ενοποίηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Αύριο έχει συγκληθεί –εν είδει προετοιμασίας των συνεδριάσεων της Κυριακής– το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ. Στις συνεδριάσεις των επόμενων ημερών θα συμμετάσχουν και τα περιφερειακά όργανα, περιλαμβανομένων των γραμματέων των τοπικών επιτροπών. Σκοπός είναι να φθάσει στην ηγεσία μια πραγματική εικόνα από την υπόλοιπη χώρα και να γίνει μια ουσιαστική εκτίμηση για την κατεύθυνση την οποία έχουν πάρει τα πράγματα συνολικά στη χώρα.

Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι, παράλληλα, η Δημ. Συμπαράταξη θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως η πρόσφατη δημοσιοποίηση των 13 προτάσεων της Δημ. Συμπαράταξης για τα «κόκκινα» δάνεια. Oπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και τις αδικίες που έχουν υποστεί λόγω της κρίσης. Η πρόταση της Δημ. Συμπαράταξης, προσθέτουν, είναι η μόνη προοδευτική λύση που έρχεται ως συνέχεια του μοναδικού, όπως λένε, νόμου που λειτούργησε ευεργετικά για τα δάνεια όσων έχουν ανάγκη (νόμος Κατσέλη, ο οποίος ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου). Επισημαίνουν ότι ο νόμος του ΠΑΣΟΚ προστατεύει την πρώτη κατοικία, σε αντίθεση με τον νόμο Σταθάκη, ο οποίος δίνει δυνατότητα πλειστηριασμού ακόμη και γι’ αυτήν, αλλά και με την πρόταση της Ν.Δ. που δεν περιλαμβάνει ρητή πρόβλεψη για προστασία του δανειολήπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή