Κρίσιμη συνεδρίαση για το ΕΣΡ

Κρίσιμη συνεδρίαση για το ΕΣΡ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβολή της συνεδρίασης για τις 4 πήρε η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με θέμα τη σύσταση του ΕΣΡ. Η Διάσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 3 μετά το μεσημέρι, αλλά όπως σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, κρίθηκε αναγκαίο να μετατεθεί για μια ώρα αργότερα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις που γίνονται, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει προσέγγιση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη Βουλή λίγο πριν την έναρξη της Διάσκεψης θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί σήμερα η σύσταση του ΕΣΡ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Ν. Παππάς, ανέφερε λίγο πριν μπει στη Βουλή: «Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση», δήλωση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμήθηκε ως «θετικό βήμα» από την πλευρά της ΝΔ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή