ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N.Δ: «Απαράδεκτη η μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στον κ. Παππά»

n-d-aparadekti-i-metafora-armodiotiton-tis-eyp-ston-k-pappa-2160215

Tην αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η μεταφορά που πρόκειται να γίνει στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Eπιθέσεων (CERT), που μέχρι πρότινος υπαγόταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.  Αυτό προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα για τη «Σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», που δημοσιεύθηκε την 4η Νοεμβρίου στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε για την συγκεκριμένη ενέργεια η ακόλουθη ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων κάνει λόγο για κυβερνητική μεθόδευση. 

Αναλυτικά: 

«Ο υπουργός που επεδίωξε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις και κατονομάστηκε ως χρηματοδότης σάιτ που υπηρετούσε την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Όχι ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά ως άμεσος διαχειριστής τους. Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη μεθόδευση της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, που προσθέτει μια ακόμα σκιά στο πώς λειτουργεί αυτή η Κυβέρνηση. Οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας πρέπει να παραμείνουν στην Ε.Υ.Π., η οποία οφείλει να έχει αυστηρά υπηρεσιακή λειτουργία. Το Υπουργείο που δημιουργήθηκε για χάρη του κ. Παππά, θα έπρεπε να ασχολείται με την κοινωνία της πληροφορίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι να αποτελέσει εργαλείο για κάθε λογής μεθοδεύσεις».