Σαμαράς: «Καμία σκέψη συνεργασίας της ΝΔ με τον Τσίπρα»

Σαμαράς: «Καμία σκέψη συνεργασίας της ΝΔ με τον Τσίπρα»

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον αλλά και ενότητας για τη Νέα Δημοκρατία εξέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω της ομιλίας που πραγματοποίησε στην Ξάνθη την Κυριακή το πρωί, ως καλεσμένος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων, στην εκδήλωση «Φορολογικό –Ασφαλιστικό-Ανάπτυξη», την οποία διοργανώνουν από κοινού η ΓΣΕΒΕΕ και η ΟΕΒΕ Ξάνθης.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία του ιδιωτικού τομέα στη χώρα, τονίζοντας πως οι άνθρωποι της μεσαίας Ελληνικής επιχείρησης μαζί με τους αγρότες είναι η κατ’ εξοχήν «παραγωγική Ελλάδα».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως «ήλθε τάζοντας "ελπίδα" κι έφερε τη μεγαλύτερη απογοήτευση», ενώ τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό για τους κινδύνους και τα ρίσκα της πολιτικής που ακολουθούσε, πριν ακόμα από τα capital controls. 

«Ήλθε υποσχόμενος τη 13η σύνταξη. Κι έκοψε και τη 12η! Ήλθε καμαρώνοντας ότι… «θα βαράει τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές», αλλά τελικά βαράει τους… Έλληνες και τον χορεύουν οι αγορές», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΓΣΕΒΕΕ, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως «ξαναέβαλε την Ελλάδα στην κρίση», ενώ επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει «καμία σκέψη συνεργασίας με την κυβέρνηση Τσίπρα».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας οδήγησε την Ελλάδα σε νέο μνημόνιο και νέο κύκλο λιτότητας, παρότι κάτι τέτοιο «ήταν αχρείαστο», ενώ σημείωσε πως ακόμα και σήμερα ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει «ψευδαισθήσεις και αυταπάτες» σχετικά με την πορεία της οικονομίας.

«Ένα κράτος οφείλει να παρέχει στους πολίτες του ασφάλεια, δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή», συνέχισε, ενώ τόνισε πως το κράτος οφείλει να σέβεται και να διαφυλλάσσει τα δικαιώματα των πολιτών του. «Όχι να πνίγει κάθε δημιουργικό πολίτη σε φόρους και εισφορές, για να συντηρήσει ένα πελατειακό – κομματικό κράτος, να περιφρονεί τη μεσαία τάξη… Αυτά δεν περνάνε πια, πουθενά στον κόσμο», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Σήμερα το μήνυμα που θέλω να σας δώσω είναι απλό: μήνυμα αισιοδοξίας! Παρά τη φοβερή περιπέτεια που περνάμε, τελικά θα βγούμε νικητές», ανέφερε στη συνέχεια, τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει στο παρελθόν πως μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση και να θέσει την οικονομία σε ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που προσδίδει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιοπιστία τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

«Ό,τι ακολούθησε τα τελευταία δύο χρόνια, τα ψέματα, ο λαϊκισμός, η εξαπάτηση του λαού, δεν μειώνει αυτά που ήδη καταφέραμε προηγουμένως. Ούτε αλλάζει τη «μεγάλη εικόνα»… Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε ξανά!», προσέθεσε.
 
Ο κ. Σαμαράς μίλησε για «δικαίωση» της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε ρυθμίσει αποτελεσματικά τόσο την οικονομία όσο και τα υπόλοιπα θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν την Ελλάδα, όπως τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα πως ανέτρεψε όλο το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και πήγε τη χώρα «πολλά βήματα πίσω».
 
Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε τα στελέχη της κυβέρνησης «αυτ-απατεώνες», αφήνοντας αιχμές για τα κίνητρα πίσω από τις επιλογές των «επικίνδυνων», όπως τις χαρακτήρισε, επιλογών της κυβέρνησης. «Και αυταπάτες να είχαν όταν ανέλαβαν, μέσα από την ακραία ιδεολογία τους, έχουν εξελιχθεί σήμερα σε … αυτ-απαταιώνες!», είπε χαρακτηριστικά.
 
Τη στήριξή του στον νυν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε εμφατικά ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέροντας:  «Ο Κυριάκος μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχαμε φτάσει στα τέλη του 2014! Και να την πάει πολύ πιο πέρα… Σας το λέω εγώ, που στήριξα και τον προηγούμενο αρχηγό της παράταξης και τον επόμενο! Όσο δεν το έκανε κανείς… Και το κάνω ασφαλώς για την παράταξή μας. Αλλά το κάνω και για τη χώρα, που έχει ανάγκη την παράταξή μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ».
 
«Η Νέα Δημοκρατία τα πιστεύει αυτά. Και μπορεί να τα κάνει. Και θα την βοηθήσουμε όλοι», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις και θα μπορέσει να οδηγήσει εκ νέου τη χώρα σε πορεία εξόδου από την κρίση, όπως είχε ξανακάνει επί της πρωθυπουργίας του.
 
«Αυτό δεν οδηγεί μόνο σε νίκη του Κυριάκου… Ούτε μόνο σε νίκη της παράταξης… Αυτό οδηγεί σε λύτρωση της Ελλάδας! Κι αυτή η νίκη είναι πλέον κατοχυρωμένη… Γιατί στηρίζεται σε πλήρη δικαίωση της παράταξης τα προηγούμενα χρόνια. σε πλήρη απαξίωση της πολιτικής του Τσίπρα μέσα στη χώρα, και σε πλήρη μεταστροφή του διεθνούς κλίματος που τη διαπιστώνουμε πλέον παντού», ανέφερε κλείνοντας.

Στην έναρξη του λόγου του ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά και στον Γιώργο Παυλίδη, που απεβίωσε πρόσφατα, τονίζοντας πως «η παράταξή μας του οφείλει πολλά. Αλλά και η Ελλάδα του οφείλει πολλά. Και είναι υποχρέωσή μας τέτοιους ανθρώπους να τους τιμούμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή