Κριτική με αιχμή την οικονομία

Κριτική με αιχμή την οικονομία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ασόβαρο» χαρακτήρισε χθες τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο η κ. Φώφη Γεννηματά, ενώ και ο κ. Στ. Θεοδωράκης κάλεσε τον κ. Δημ. Τζανακόπουλο να πάψει να ωραιοποιεί την πραγματικότητα, επαναφέροντας την παλαιότερη πρότασή του για τη συγκρότηση εθνικής επιτροπής που θα διαπραγματευθεί το δημόσιο χρέος.

Αφορμή για την ταυτόχρονη κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι στάθηκαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ισχυρίστηκε ότι «επιβεβαιώνουν τη σταθερή στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη».

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «προκλητικούς τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς ότι αυξήθηκε το ΑΕΠ κατά 0,5% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο», υπενθυμίζοντας ότι σε αυτό ενσωματώνονται οι θετικές συνέπειες του τουρισμού, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του έστω να μην κλείσει το οικονομικό έτος με ύφεση, «όταν αποδεδειγμένα η χώρα θα μπορούσε να είχε φέτος 3,5% ανάπτυξη αν δεν μεσολαβούσε από το 2015 η καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Ο μεγάλος ασθενής της χώρας είναι η καθημερινή οικονομία, κάτι που απεδείχθη από τα στοιχεία του Oκτωβρίου που είναι ο χειρότερος μήνας της τελευταίας 15ετίας στην απασχόληση, καθώς χάθηκαν 82.810 θέσεις εργασίας», τόνιζε την ίδια ώρα σε συνέντευξή του (Capital) o κ. Στ. Θεοδωράκης. Ειρωνεύτηκε δε και εκείνος τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί ανάπτυξης λέγοντας ότι «αν ήρθε, είναι ως φαίνεται πολύ διακριτική και θέλει να περνάει απαρατήρητη»…

«Οσα περνάει ο καιρός καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μια εθνική πρόταση για το χρέος, που θα υπέγραφαν όλα τα δημοκρατικά κόμματα», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, επαναφέροντας έτσι την εισήγησή του για τη δημιουργία εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης. Σημειώνεται ότι με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, η μεν Ενωση Κεντρώων εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση μέσω της οποίας ο κ. Βασ. Λεβέντης διαμαρτύρεται για τη μη πρόσκλησή του στο γεύμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ το ΚΚΕ κατήγγειλε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στα σημεία που θα επισκεφθεί ο κ. Ομπάμα, γνωστοποιώντας ότι ο κ. Κουτσούμπας θα δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή