ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ διατάξεις κοινοτικής Οδηγίας για ίση μεταχείριση

tsipraskamenos

Την καταψήφιση διατάξεων νομοσχεδίου, οι οποίες μέσω κοινοτικής οδηγίας, αφορούν την αναγνώριση δικαιωμάτων ανθρώπων ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών που έχουν, γνωστοποίησαν οι συγκυβερνήτες ΑΝΕΛ στη Βουλή.

«Θα γίνω λίγο δυσάρεστος. Θα διαφωνήσω με κάποια άρθρα του νομοσχεδίου. Τί πάμε να αλλάξουμε; Εξισώνουμε το γάμο με τα σύμφωνα συμβίωσης», είπε χαρακτηριστικά ο, βουλευτής του κόμματος του κ. Π.Καμμένου, κ. Κ.Κατσίκης υπενθυμίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ είχαν καταψηφίσει και το Σύμφωνο Συμβίωσης.

«Εκφράζαμε και τότε τους φόβους μας, ότι ανοίγει ο δρόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Λέγατε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Σήμερα λοιπόν επαληθευόμεθα και αντιδρούμε», συνέχισε ο κ. Κατσίκης, για να προσθέσει: «Πάμε να νομιμοποιήσουμε το «τρίτο φύλο». Οι εκτροπές του οικογενειακού δεσμού, συνιστά φαινόμενα που οδηγούν σε αποχριστιανισμό των κοινωνιών».

Το σχέδιο νόμου που άρχισε να συζητάται χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια τις προσεχείς ημέρες, αφορά μεταξύ άλλων την «ενσωμάτωση της (κοινοτικής) Οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία και της Οδηγίας 2014/54/ΕΕ περί μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων».