Μειωμένος κατά τρία εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής

Μειωμένος κατά τρία εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειωμένος κατά τρία εκατομμύρια ευρώ (ποσοστό 2,23%), συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, είναι ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2017 που εγκρίθηκε απόψε από την Ολομέλεια, με εξαίρεση την αρνητική ψήφο της «Χρυσής Αυγής» και το «παρών» του ΚΚΕ και της Ενωσης Κεντρώων. Συγκεκριμένα, οι πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον νέο Προϋπολογισμό ανέρχονται στο ποσό των 132.985.000 ευρώ.

 Οπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην εισηγητική Εκθεση, το ποσό αυτό υπερκαλύπτει το στόχο που είχε τεθεί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ειδικά για το Κοινοβούλιο.

Η εξοικονόμηση, όπως προκύπτει από την  μελέτη των στοιχείων, εντοπίζεται κυρίως στο μέτωπο των μισθωμάτων για κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες της Βουλής, για την επισκευή και τη συντήρησή τους ή και για συντήρηση-επισκευή «λοιπού εξοπλισμού». Στους σχετικούς με τις επισκευές κωδικούς, πάντως, σημειώνεται πως η μείωση «οφείλεται στην ένταξη μέρους των κτιριακών εργασιών στην Υπηρεσία Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων».

Την ίδια στιγμή καταγράφεται μείωση κατά 478 χιλιάδες ευρώ στις πιστώσεις «Δαπάνες Καθαριότητας» με την αιτιολογία πως έπαυσε η συνεργασία με ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας». Παράλληλα, καταγράφεται αύξηση των κονδυλίων που προορίζονται «για την κάλυψη θέσεων προσωπικού (καθαρίστριες).

Αυξήσεις εντοπίζονται στους κωδικούς που αφορούν τις αμοιβές πολιτικών υπαλλήλων (τακτικών και Αορίστου Χρόνου) κατά 1,1 εκατ. ευρώ, καθώς και την αποζημίωση για υπερωριακή εργασία κατά 584 χιλ. ευρώ, «οφειλόμενες στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου».

Σύμφωνα με επισυναπτόμενο στο κείμενο του Προϋπολογισμού πίνακα, οι υπηρετούντες υπάλληλοι (στοιχεία 31/5/2016) αυξήθηκαν σε σύγκριση με ένα έτος πριν: Μόνιμοι και Ιδιωτικού Δικαίου, κατά 27 – από 1167 είναι 1194 υπάλληλοι. Μετακλητοί κατά 29 – από 1349 είναι 1401.

Τέλος, ως προς τις βουλευτικές αποζημιώσεις, εκτός από την κατά 100 χιλιάδες μείωση των χρημάτων που προϋπολογίζεται να λάβουν για τη συμμετοχή τους σρα θερινά τμήματα και τις Επιτροπές, ουδεμία μεταβολή υπάρχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή