Βερολίνο: Οι θέσεις μας για το ελληνικό χρέος δεν αλλάζουν

Βερολίνο: Οι θέσεις μας για το ελληνικό χρέος δεν αλλάζουν

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Eurogroup συμφώνησε τον Μάιο σε ένα χρονοδιάγραμμα για το χρέος και ειδικότερα για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και αργότερα –το 2018- τα μεσοπρόθεσμα μέτρα», υπογράμμισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Σάιμπερτ, στον απόηχο των δηλώσεων Ομπάμα από την Αθήνα, περί ανάγκης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Σάιμπερτ πρόσθεσε μεν ότι «λαμβάνουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει επισημάνει την άμεση ανάγκη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», σημείωσε ωστόσο ότι η στάση της Γερμανίας στο συγκεκριμένο θέμα δεν αλλάζει, ενώ υποστήριξε ότι οι σημερινές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν συνδέονται με την τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα.

«Πάγια πεποίθησή μας είναι ότι για μακροχρόνια ανάπτυξη, χρειάζονται δύο πράγματα: βιώσιμα δημοσιονομικά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν ανέκαθεν η θέση μας και αποτελεί τη βάση της πολιτικής μας στο ελληνικό ζήτημα», ξεκαθάρισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή