Βίντεο Ομπάμα από την Ακρόπολη: «Εδώ άρχισαν να αναπτύσσονται οι ιδέες της Δημοκρατίας»

Βίντεο Ομπάμα από την Ακρόπολη: «Εδώ άρχισαν να αναπτύσσονται οι ιδέες της Δημοκρατίας»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βίντεο από την περιήγηση του Μπαράκ Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίζεται με φόντο τον Παρθενώνα να λέει ότι «μια από τις μεγαλύτερες χαρές για έναν Πρόεδρο είναι η ικανότητα του να ταξιδεύει, να γνωρίζει πολιτισμούς και να συναντά ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι σημαντικό όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια αλλά και για να κατανοήσουμε τη θέση μας στον κόσμο».

«Εχουμε τον Παρθενώνα πίσω μας και ήταν εδώ στην Αθήνα όπου τόσες ιδέες όπως αυτή της Δημοκρατίας και η έννοια του πολίτη και της έννομης τάξης άρχισαν να αναπτύσσονται» λέει επίσης ο Ομπάμα σε ρόλο παρουσιαστή στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο πολιτισμός, οι παραδόσεις και η κληρονομία είναι κάτι πολύτιμο.
 
«Οταν επισκέπτεσαι ένα μέρος σαν και αυτό όχι μόνο γνωρίζεις καλύτερα την Ελλάδα και τον δυτικό πολιτισμό αλλά στέλνεις και ένα μήνυμα συνέχειας για αυτό που συνέβη κάποτε εδώ, όταν ο Περικλής εκφωνούσε τους λόγους του», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 

 
Για τις ανάγκες του βίντεο χρησιμοποιήθηκαν πλάνα τόσο από την ξενάγησή του στον Ιερό Βράχο όσο και στο μουσείο της Ακρόπολης, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται χαμογελαστός να απολαμβάνει τη βόλτα του.
 
«Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς τον κόσμο ότι εμείς οι ίδιοι ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου και οι κοινωνίες των εθνών μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων και για να πετύχουν το καλύτερο για την ανθρωπότητα», σημειώνει τέλος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή