«Εμπρησμός» το πόρισμα για Μπίκα

«Εμπρησμός» το πόρισμα για Μπίκα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να επαναρχίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου το προσεχές Σαββατοκύριακο απομακρύνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες. Η στελέχωση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας δεν έγινε χθες, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα, οπότε συνεδριάζει η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ.

Οσον αφορά το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στην οικία του πρώην προέδρου της ΚΕΔ και μέλους της ΠΔΕ, Γ. Μπίκα, χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», παραδόθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Χαλκιδικής και κάνει λόγο για «εμπρησμό» και «κακόβουλη ενέργεια», αναφέροντας ότι υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και στο δάσος που βρίσκεται δίπλα, αλλά και σε άλλα κατοικήσιμα σπίτια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αδικήματα που προκύπτουν από το πόρισμα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η έκδοση του πορίσματος εξέθεσε τη FIFA και την UEFA, οι οποίες μέσω της ΕΠΟ όχι μόνον υπαναχώρησαν από την αρχική θέση περί αναστολής των πρωταθλημάτων έως την έκδοση του πορίσματος της Πυροσβεστικής, αλλά κατηγόρησαν την Πυροσβεστική για καθυστέρηση ως προς την έκδοση του πορίσματος την ίδια ακριβώς ημέρα κατά την οποία το πόρισμα είχε εκδοθεί!

Οσον αφορά την επιλογή των προσώπων για τη νέα ΚΕΔ, χθες ο κ. Κουτσοκούμνης διέψευσε όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί, υπογράμμισε τη δυσκολία του εγχειρήματος λόγω της πυρκαγιάς την οικία του Γ. Μπίκα, ενώ το ενδεχόμενο ξένων μελών στην ΚΕΔ και ξένων διαιτητών προς το παρόν δεν προκρίνεται.

Στην προερχόμενη από την ΕΠΟ ενημέρωση που δόθηκε χθες το πρωί, αναφέρθηκαν οι αποφάσεις που έλαβαν FIFA και UEFA σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

– Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης.

– Ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο.

– Ο διορισμός ξένου προέδρου στην ΚΕΔ θεωρείται επίσης μη πρόσφορο μέτρο.

– Η FIFA και η UEFA εκφράζουν τη μεγάλη ανησυχία τους για την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά στην οικία του κ. Γ. Μπίκα.

Ως αποτέλεσμα, η FIFA έδωσε στον κ. Κουτσοκούμνη και στην ΠΔΕ της ΕΠΟ οδηγία για την επανεκκίνηση των εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της Ελλάδος, έστω και αν ακόμη δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα της Π.Υ.

Δεδομένου ότι η προσπάθεια συγκρότησης της νέας ΚΕΔ με τα κατάλληλα πρόσωπα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, είναι δύσκολο να οριοθετηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Για το θέμα θα λάβει οριστική απόφαση η ΠΔΕ της ΕΠΟ στην αυριανή (17/11) συνεδρίασή της.

– Η ΠΔΕ, διά των νομικών της, επεξεργάζεται ήδη τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, πριν και μετά τους αγώνες, ώστε ο πειθαρχικός κώδικας να αναπροσαρμοστεί και ανάρμοστες δηλώσεις ή συμπεριφορές να παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και στην επιτροπή δεοντολογίας.

– Η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα δρομολογήσει εντός των ημερών επαφές με τη διοίκηση της Super League και το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την έμπρακτη στήριξή τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικία του κ. Γ. Μπίκα.

• Συνάντηση με αντιπροσωπεία διεθνών ποδοσφαιριστών της «χρυσής» ομάδας του 2004 (Φύσσα, Τσιάρτα, Σεϊταρίδη, Μπασινά) είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης. Αύριο θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή