Κριτική από αντιπολίτευση με αφορμή την επέτειο

Κριτική από αντιπολίτευση με αφορμή την επέτειο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aφορμή για ολομέτωπη κριτική στην κυβέρνηση προσέφερε χθες η επέτειος του Πολυτεχνείου και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ο πρωθυπουργός επιχείρησε να την εκμεταλλευθεί πολιτικά, ισχυριζόμενος στη Bουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κρατά το νήμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και δημιουργεί τη νέα Ελλάδα».

Πιο οξύς υπήρξε ο Στ. Θεοδωράκης. Αφού τόνισε ότι «η τιμή στο Πολυτεχνείο δεν είναι τα κούφια λόγια, οι μολότοφ, το πλιάτσικο και οι κομματικοί στρατοί της περιφρούρησης», αλλά «να απαντήσουμε επιτέλους στα αιτήματα της νεολαίας», απάντησε ευθέως στον πρωθυπουργό ότι δεν του περνάει καν από το μυαλό ότι το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» σήμερα είναι «δουλειές, παιδεία, αξιοκρατία» και θύμισε μια ομιλία του κ. Τσίπρα το 2012.

«Μιλάγατε τότε για ανθρωπιστική κρίση, για τον χειρότερο χειμώνα από το 1941 μέχρι να εκλεγείτε και καλούσατε τους νέους να αντισταθούν στην τυραννία. Και σήμερα, που ένας στους τέσσερις νέους μέχρι 29 ετών βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, εσείς επαίρεστε που οι πτυχιούχοι κάνουν delivery ή σερβίρουν καφέδες με 300 ευρώ τον μήνα και παράλληλα γεμίζετε το Δημόσιο με τα δικά σας παιδιά».

Το πρόβλημα της εργασίας των νέων ανέδειξε και η κ. Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή όπου περιοδεύει, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη εξέλιξη ότι η νεανική ανεργία άγγιξε το 50% το 2016, ενώ θέλοντας να αποδομήσει τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ακόμη και οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αφορούν στην πλειονότητά τους θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης». Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θαν. Θεοχαράκης μίλησε στη Βουλή για «μια δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, παγιδευμένη σε μια παρατεταμένη κρίση», θέτοντας ακόμη και ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας, τονίζοντας την ανάγκη «ενίσχυσης των θεσμών της».

«Παραχαράκτες της επετείου του Πολυτεχνείου» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, φωτογραφίζοντας κι εκείνος την ομιλία του κ. Τσίπρα. «Η καλύτερη τιμή για το Πολυτεχνείο είναι η συνέχιση των αγώνων ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ψηφίσει μνημόνια», τόνισε και δοθείσης ευκαιρίας εξέφρασε την πάγια ελπίδα του, κάποια στιγμή, «να έλθει στην εξουσία πραγματικά ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου».

Τέλος, ο κ. Β. Λεβέντης, αφού προέβλεψε ότι «μια χώρα που βαδίζει την κατιούσα θα καταστραφεί εάν δεν προβληματιστούν οι άνθρωποι που ηγούνται των κομμάτων», επανέλαβε τη πάγια πρότασή του για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή