ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ανάγκη για κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης

gennimata1

«Αυτόνομη Πορεία, Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση» είναι το τρίπτυχο της πολιτικής πορείας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι η συζήτηση μέσω επιτροπών και διαβουλεύσεων έχει τελειώσει.

«Χρόνος για εσωστρέφεια και ομφαλοσκόπηση δεν υπάρχει όσο τα προβλήματα του ελληνικού λαού είναι τόσο μεγάλα. Είναι ώρα μάχης. Είπαμε προχωράμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όποιος το αποδέχεται είναι καλοδεχούμενος, όποιος έχει άλλες βλέψεις ας ακολουθήσει τη διαδρομή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απάντηση έδωσε και στα σενάρια περί διαγραφής του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζοντας ότι είναι στο ΠΑΣΟΚ και έχει τιμηθεί από αυτό.

«Μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις – στηρίζω άλλωστε την πολυφωνία μέσα στον χώρο και τη Δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων. Είμαστε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που πρέπει πια όλοι να σεβόμαστε και να στηρίζουμε στον δημόσιο λόγο μας τις συλλογικές αποφάσεις. Τα κόμματα προχωρούν μέσα από αποφάσεις της πλειοψηφίας. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να φύγει γιατί πιστεύω ότι αποδέχεται την πορεία της αυτονομίας, της συνεννόησης και της εθνικής γραμμής», επισήμανε.

Για τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου και του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε πως «αν ο κ. Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ αποδέχονται το πλαίσιο το οποίο έχουμε θέσει, έχουν προσκληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίσης κατηγορίες κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «μαζί από το 2010 περπάτησαν το δρόμο μνημόνιο – αντιμνημόνιο και η χώρα δεν σηκώνει κεφάλι» και επέμεινε στη πρότασή της για τη συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικής συνεννόησης και ευθύνης.

«Ζητώ το αυτονόητο. Αυτό που έκαναν όλες οι άλλες χώρες σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι πολιτικές δυνάμεις συνεννοήθηκαν γύρω από ένα σχέδιο, το οποίο και εφαρμόστηκε. Είμαστε η μόνη χώρα που εξακολουθεί να μιλά για μνημόνια » σημείωσε.