Εμμένει το ΔΝΤ σε απελευθέρωση των απολύσεων

Εμμένει το ΔΝΤ σε απελευθέρωση των απολύσεων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο κράτησε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας, κυρίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους δανειστές. Παρότι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η συνάντηση προβλεπόταν σύντομη, τελικά διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η υπουργός Εργασίας αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο που έστειλαν οι θεσμοί, επιμένουν τόσο στην αύξηση του ορίου απολύσεων από 5% σε 10%, όσο και στην κατάργηση της προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων, μέτρο που, αν πράγματι εγκριθεί, οδηγεί κατ' ουσίαν στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, το ΔΝΤ ζητά πλήρη απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, όμως η ελληνική πλευρά εμμένει προς το παρόν στις θέσεις της.

Σε κεντρικό ζήτημα της σημερινής συνάντησης αναδείχθηκαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Η ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων, το οποίο φαντάζει αδιέξοδο, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Σε μεγάλο «αγκάθι» τείνει να εξελιχθεί και το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι οι θεσμοί ζητούν αλλαγές τόσο στις απολύσεις συνδικαλιστικών στελεχών και στο καθεστώς προκήρυξης απεργιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή