ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 10 Δεκεμβρίου η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2017

gre1603632_25143748-thumb-large

Στον απόηχο μιας καθ’όλα κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, το ελληνικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε απόψε από τον κ. Ν.Βούτση, αμέσως μόλις παρέλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη τον ετήσιο Προϋπολογισμό, θα εισαχθεί στηνΟλομέλεια την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου με σκοπό να ψηφιστεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως για τις 5/12 έχει προγραμματιστεί συνεδριαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σημαντικές για το ελληνικό πρόγραμμα, με την κυβέρνηση να προσδοκά πως θα έχουν θετικό πρόσημο μετά από τη σχεδιαζόμενη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ως τότε, στον εξαιρετικά πλέον πυκνό πολιτικό χρόνο για τις κοινοιβουλευτικές διαδικασίες, σχεδιάζεται να κατατεθούν εκτός των άλλων δύο πολυνομοσχέδια με μέτρα ακριβώς για την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας διαδικασίας, ενώ παράλληλα έχουν πάρει σειρά προς ψήφιση –όλα με επείγοντες ρυθμούς- και άλλα νομοθετήματα, όπως αυτό που αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.