Προς συνεννόηση Τσίπρα – Ερντογάν για το Κυπριακό, παρά τις διαφωνίες

Προς συνεννόηση Τσίπρα – Ερντογάν για το Κυπριακό, παρά τις διαφωνίες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συμφωνίας των δύο πλευρών στο ζήτημα των εγγυήσεων επί της Κύπρου.

Η προοπτική μίας συνάντησης συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ερντογάν, την Παρασκευή, προκειμένου τα δύο μέρη να αναζητήσουν κοινό τόπο στο θέμα των εγγυήσεων και της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να διεμήνυσε προς τον τούρκο Πρόεδρο ότι, χωρίς συμφωνία επί των εγγυήσεων, η πολυμερής διάσκεψη (οι δύο κοινότητες της Κύπρου, Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) θα οδηγούνταν σε αποτυχία.

Η ελληνική πλευρά μοιάζει να δεσμεύεται από τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα, την προηγούμενη εβδομάδα, περί κατάργησης του καθεστώτος των εγγυήσεων και αποχώρησης των στρατευμάτων από το νησί, κάτι που – όπως έσπευσε να υπογραμμίσει η τουρκική πλευρά – έχει βαρύνει ήδη το κλίμα στις υπό εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ των Ν. Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή