«Αδειασμα» Καμμένου από Βίτσα για τη στράτευση στα 18

«Αδειασμα» Καμμένου από Βίτσα για τη στράτευση στα 18

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη συζήτηση που έχει ανοίξει τελευταία, σχετικά με την υποχρεωτική στράτευση στα 18 έτη, ο κ. Βίτσας τοποθετήθηκε με δήλωσή του από τη Λάρισα, όπου συμμετείχε σήμερα στα εγκαίνια της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει υποχρεωτική στράτευση στα 18. Αυτή την στιγμή προχωράμε ως έχουμε. Το κεντρικό ζήτημα είναι η ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία κατά πρώτον θέλουμε να πετύχει την μεγαλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων σε σχέση με τις απειλές που η έχει η Ελλάδα και κατά δεύτερον το έμψυχο υλικό που έχουμε να είναι πολλαπλασιαστής δύναμης.

Οπότε, αν βάζαμε το ζήτημα, πότε πρέπει κάποιος να στρατεύεται, με το ζήτημα το πώς ο αξιωματικός και ο υπαξιωματικός θα πρέπει να έχουν καλύτερες γνώσεις, εγώ θα έβαζα προτεραιότητα στο δεύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Βίτσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή