ΠΑΣΟΚ: H ομιλία Τσίπρα εκτός τόπου και χρόνου

ΠΑΣΟΚ: H ομιλία Τσίπρα εκτός τόπου και χρόνου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιδιαίτερα επιθετικό ύφος του Αλ. Τσίπρα –ο οποίος υποστήριξε στη Βουλή ότι ο κ. Μητσοτάκης «μαζί με τον φίλο του τον Βενιζέλο», αν επιστρέψουν στην εξουσία, θα μετατρέψουν τη χώρα σε μπανανία– ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις και από τα μικρότερα κόμματα. Πολύ περισσότερο όταν ο πρωθυπουργός παρουσίασε περίπου ως ειδυλλιακή την εικόνα της οικονομίας, γεγονός που αντιμετωπίστηκε ακόμη και με χλεύη από την αντιπολίτευση.

Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη χαρακτήρισαν εκτός τόπου και χρόνου την ομιλία Τσίπρα και τον κάλεσαν να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα τριπλό αδιέξοδο και σε μια ευθεία απειλή: τα αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, τη διαχείριση του προσφυγικού και το Κυπριακό, αλλά και την απειλή Ερντογάν ο οποίος θέτει πλέον ακόμη και θέμα συνόρων διά της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης. «Δεν τα λες και επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα όλα αυτά», κατέληξε το ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την ελπίδα του «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φύγουν το συντομότερο από την εξουσία και να υπάρξει αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με την αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

«Προσοχή εκεί στο Μαξίμου. Τα φώτα που βλέπετε στη Βασ. Σοφίας δεν είναι απ’ την ανάπτυξη. Είναι τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια του δήμου», σχολίασε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ενώ στελέχη της Σεβαστουπόλεως ειρωνεύονταν τον κ. Τσίπρα για τα περί μπανανίας, καλώντας τον «να βρει έστω τον τρόπο να παράγει η χώρα μπανάνες, γιατί ακόμη και αυτές λόγω των καταστροφικών επιλογών του τις εισάγει».

Με ανάλογη ειρωνεία αντέδρασε, τέλος, και το ΚΚΕ στην ομιλία του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την νέο success story. «Ο κ. Τσίπρας επικαλείται τα συγχαρητήρια και τις επισκέψεις ξενών ηγετών, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι εκείνοι στις χώρες τους υλοποιούν ανάλογα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη της κερδοφορίας των λίγων και όχι τη βελτίωση της ζωής του λαού. Αλλωστε προαπαιτούμενο της όποιας ανάκαμψης και της όποιας ρύθμισης του χρέους είναι η γρήγορη υλοποίηση νέων σκληρών για τον λαό μέτρων, όπως αυτά που περιέχονται στη β΄ αξιολόγηση και στον προϋπολογισμό “ανάπτυξης” του 2017», κατέληξε το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή