Βουλή: Κατάθεση και του δεύτερου πολυνομοσχεδίου με προαπαιτούμενα

Βουλή: Κατάθεση και του δεύτερου πολυνομοσχεδίου με προαπαιτούμενα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τον τίτλο «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το πρωί το δεύτερο εκ των πολυνομοσχεδίων με προαπαιτούμενα για την β’ αξιολόγηση μέτρα, προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα με επίγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ κατατέθηκε και το πρώτο εξ αυτών, επίσης με διατάξεις οικονομικού ενδιαφέροντος.

Στο σημερινό σχέδιο νόμου, εκτός από τα άρθρα που αφορούν τις διαδικασίες σύστασης εμπορικών επιχειρήσεων, υπάρχουν και σειρά άλλων διατάξεων μέσω των οποίων ρυθμίζονται πολλά άλλα ζητήματα, έως και αλλαγές πρόσφατα ψηφισμένων νόμων, και τα οποία αυτή την ώρα επιχειρείται να «αποκωδικοποιηθούν» από την εθνική αντιπροσωπεία. Ενδεικτικά αναφέρονται, όπως εμπεριέχονται με λακωνικό τρόπο, στην Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: Α) «Επέρχονται νομοτεχνικές διορθώσεις και προσθήκες σε σειρά διατάξεων νόμου του 2016 περί δημοσίων συμβάσεων και προμηθειών». Β) «Καταργούνται διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με θέματα που άπτονται του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης». Γ) «Καταργούνται διατάξεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ψηφιακής Πολιτικής, και Υγείας». Δ) «Καταργείται για τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης ο χρονικός περιορισμός που ίσχυε μέχρι και το έτος 2014, ως προς τη δυνατότητά τους να διαθέτουν μέχρι και το μισό του 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους, στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ως διαφημιστικού χρόνου για την τηλεοπτική διαφήμιση και προώθηση κινηματογραφικών έργων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή