Εκκληση Παυλόπουλου στην Τουρκία να είναι πιο προσεκτική

Εκκληση Παυλόπουλου στην Τουρκία να είναι πιο προσεκτική

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην σκιά του τραγικού συμβάντος χθες το βράδυ στη Μόρια, συναντήθηκαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο αρμόδιος Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Αβραμόπουλος. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αφού εξέφρασε την οδύνη του για το χθεσινό τραγικό συμβάν, τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Αβραμόπουλο πως «η Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας πρέπει να εφαρμοσθεί στο ακέραιο.  Καθένας πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις του» και πρόσθεσε πως όσα λέγονται τελευταία από την πλευρά της Άγκυρας  «δεν νομίζω ότι ωφελούν την εικόνα της Τουρκίας – όχι μόνο η τήρηση της Συμφωνίας αλλά και την εικόνα της Τουρκίας, γενικότερα – ιδίως αυτές τις στιγμές που αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει,  φράσεις όπως "θα τους αφήσουμε να φύγουν προς την Ευρώπη".  Λες και πρόκειται για ένα είδος ‘"κρατουμένων" τους οποίους πρόκειται να τους αφήσουν μ’έναν τρόπο που δεν σέβεται σε καμία περίπτωση την έννοια του Πρόσφυγα και την ουσία του Προσφυγικού ζητήματος»

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε πως «θα έπρεπε η Τουρκία στον τομέα αυτόν να είναι πιο προσεκτική και για την εικόνα της και, γενικότερα, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα.  Την ώρα μάλιστα που εμείς – το γνωρίζετε πολύ καλά – της ανοίγουμε ‘το παράθυρο, την πόρτα’, για να μπορέσει να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.Έκκληση κάνω, το τονίζω αυτό: Δεν ταιριάζει στην Τουρκία, δεν ταιριάζει γενικότερα στις υποχρεώσεις που έχει και εκείνη για να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτό το μείζον ζήτημα».

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε τα θετικά βήματα που έχουν γίνει σε σχέση με το παρελθόν λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πέρυσι» προσθέτοντας πως «η συγκυρία βέβαια εξακολουθεί να μην είναι η καλύτερη στην ευρύτερη περιοχή.  Έχουμε κάνει όμως βήματα μπροστά».

Παράλληλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε και στον λαικισμό λέγοντας πως «μας ανησυχεί η άνοδος του λαϊκισμού και του εθνικισμού στην Ευρώπη αυτόν τον καιρό.  Θα είναι διαλυτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ευρωπαϊκό εγχείρημα πρέπει να κρατηθεί ζωντανό πάση θυσία.  Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πέρασαν 70 χρόνια σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή