Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μέτρα μετά το 2018

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μέτρα μετά το 2018

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος έως τις 5 Δεκέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε από το επόμενο έτος να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του χρέους και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και η κυβέρνηση κάνει όλα όσα απαιτούνται, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μέτρα για μετά το 2018, και ειδικότερα για τα εργασιακά, «δεν μπορεί να δεχθεί λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών το οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη χώρα.

Για το Κυπριακό είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης Ελλάδας Τουρκίας πριν από την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κούβα για τις εκδηλώσεις πένθους για το θάνατο του Φιντελ Κάστρο, είναι από τους λίγους ηγέτες που θα εκφωνήσει επικήδειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή