Κυπριακό: Διαιώνιση εγγυήσεων και εκ περιτροπής Προεδρία οι τουρκικές προϋποθέσεις

Κυπριακό: Διαιώνιση εγγυήσεων και εκ περιτροπής Προεδρία οι τουρκικές προϋποθέσεις

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ πραγματοποίησε νέες δηλώσεις σχετικά με το Κυπριακό.

Ο κ. Γιλντιρίμ ξεκαθαρίζει τις προϋποθέσεις της χώρας του για την λύση. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, η ε/κ πλευρά πρέπει να αποδεχθεί την διαιώνιση του συστήματος των εγγυήσεων και την εκ περιτροπής προεδρία.

«Η στάση της Τουρκίας (για την λύση) ως εγγυήτρια δύναμη είναι ξεκάθαση», τονίζει ο κ. Γιλντιρίμ, ο οποίος προσθέτει: «Η Τουρκία επιθυμεί περισσότερο από όλους μια λύση που βασίζεται στην εκ περιτροπής προεδρία».

Στην συνέχεια, της τοποθέτησης του, ο κ. Γιλντιρίμ αναφέρει τα εξής: «Ωστόσο η άλλη πλευρά (η ε/κ) απέφυγε τις ευθύνες της. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της λύσης, αυτό που φέρει σημασία για εμάς είναι το εξής: Οι Κύπριοι αδελφοί μας να μην βιώσουν εκ νέου την καταστροφή που αντιμετώπισαν τις δεκαετίες 60΄ και 70΄. Για αυτό τον λόγο οι τουρκικές εγγυήσεις είναι η προϋπόθεση αυτής της συμφωνίας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή