Σημίτης για την πορεία της χώρας και Ευρωζώνη

Σημίτης για την πορεία της χώρας και Ευρωζώνη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον απόλυτο συσχετισμό της πορείας που θα έχει στο εξής η Ελλάδα με τις απρόβλεπτες εξελίξεις στην Ευρωζώνη θα αναδείξει σήμερα ο κ. Κώστας Σημίτης σε νέα ομιλία που θα κάνει απόψε στη Ζυρίχη. Ο πρώην πρωθυπουργός, που έχει κληθεί από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης να μιλήσει για την «ελληνική κρίση εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου», θα τονίσει συγκεκριμένα ότι η έξοδος από την κρίση συναρτάται άμεσα από την πορεία της Ευρωζώνης, όπως και από τις δυνατότητες της Ελλάδας να αλλάξει άρδην το εγχώριο οικονομικό κλίμα που δυσχεραίνει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η διαμόρφωση ενός σταθερού και προβλέψιμου περιβάλλοντος είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για ανάπτυξη», θα πει μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ θα επιχειρήσει και μια σύντομη αναδρομή της επτάχρονης ελληνικής κρίσης, αναδεικνύοντας τις αιτίες και τις συνέπειές της, με πρώτη ότι «το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε από το 2009 μέχρι και το 2015 συνολικά κατά 25%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή