Κατσίκης: «Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι – σιτερ;»

Κατσίκης: «Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι – σιτερ;»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φραστικές συγκρούσεις πολιτικού και παραπολιτικού χαρακτήρα προκαλεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η προαναγγελθείσα και γι’ αυτό αναμενόμενη δημοσιοποίση της απόφασης των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξαιτίας ρυθμίσεων που περιλαμβάνει και αφορούν ομόφυλα ζευγάρια και δικαιώματα πολιτών ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Τόσο η συγκεκριμένη απόφαση, όσο και τα λόγια που επέλεξε ο εισηγητής του κόμματος Κ. Κατσίκης για να την τεκμηριώσει, πυροδότησαν πολλά σχόλια στο Περιστύλιο και ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο πολλές φορές από το πρωί.

Ο κ. Κατσίκης, υπενθυμίζοντας πως οι ΑΝΕΛ είχαν καταψηφίσει και το Σύμφωνο Συμβίωσης, υποστήριξε ότι το τωρινό νομοθέτημα ουσιαστικά ενισχύει το περί Συμφώνου νόμο. «Αδυνατώ να κατανοήσω αναγκαιότητα συγκεκριμένης νομοθέτησης» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ;

Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές και κοινωνικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες και χριστιανοί, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στη βάση των αξιών, των αρχών και των πιστεύω μας».

Η τοποθέτηση αυτή παρέμεινε για πολλή ώρα ασχολίαστη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τμήμα της αντιπολίτευσης. Υπό το πρίσμα αυτό ερμηνεύθηκε και η πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να ζητήσουν επί των συγκεκριμένων διατάξεων την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας,  οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο: στόχος, όπως ελέχθη από παρατηρητές της συνεδρίασης, είναι να αναδειχθεί η διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επί θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (Θέμα καταψήφισης, εξαιτίας της διαφοροποίησης των ΑΝΕΛ δεν τίθεται, καθώς τις επίμαχες διατάξεις ψηφίζουν ΝΔ, Δημ.Συμπαράταξη και Ποτάμι).

«Από τον Φιντέλ στους ΑΝΕΛ», σχολίασε με καυστική διάθεση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αθ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε: «Ντροπή για την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ είναι το ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα του εταίρου και συγκυβερνήτη ΑΝΕΛ».

Ο πρώτος που αποφάσισε εκ μέρους της πλειοψηφίας να τοποθετηθεί ήταν, με αρκετή ώρα καθυστέρηση, ο κ. Χρ. Καραγιαννίδης. Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο έκανε λόγο για υποκρισία «το πρωί να φοράμε κουστούμια και το βράδυ να κάνουμε κάτι άλλο». Για να προσθέσει: «Η πραγματικότητα λέει ότι και στην Ελλάδα και παντού υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά: ‘Η θα κλείνετε τα μάτια, ή θα ζείτε με το μίσος σας». Λίγο μετά η κυρία Αννέτα Καββαδία χαρακτήριζε την τοποθέτηση Κατσίκη –δίχως να τον κατονομάσει, όμως- «ακαία και επικίνδυνη».

Σε εντελώς διαφορετικό τόνο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής περιορίστηκε να πει: «Είναι καλό να υπάρχουν και να διατυπώνονται ελεύθερα οι διαφορές μας: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και οι ΑΝΕΛ κόμμα συντηρητικών αρχών».

Στο ίδιο κλίμα με το περιεχόμενο της τοποθέτησης του εκπροσώπου των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, κινήθηκαν μόνο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή του λόγου του Ι. Σαχινίδης: «Για οποιονδήποτε έχει μια σεξουαλική διαστροφή, θα πρέπει εμείς εδώ να ερχόμαστε και να νομοθετούμε υπέρ του. Τι περιμένουμε στο άμεσο μέλλον; Θα μας φέρετε νομοσχέδια να ψηφίσουμε για τους κτηνοβάτες και για παιδεραστές»; Για να καταλήξει ο εισηγητής της ΧΑ: «Εμείς, ως Έλληνες εθνικιστές θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο για το καλό της πατρίδας μας και του λαού μας. Όταν θα έρθει το πρόβλημα μπροστά στην πόρτα σας, όταν θα βιάσουν τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας και εσάς τους ίδιους, όταν θα έρθετε να παραπονεθείτε, θα σας πούμε εμείς, «Μην παραπονιέστε, δεν είναι βιαστές, είναι παράτυποι εραστές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή