Ταύτιση απόψεων για την επίλυση του Κυπριακού μεταξύ Π. Καμμένου-Ν. Παπαδόπουλου

Ταύτιση απόψεων για την επίλυση του Κυπριακού μεταξύ Π. Καμμένου-Ν. Παπαδόπουλου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρης ταύτιση απόψεων όσον αφορά τις προϋποθεσεις για την επίλυση του Κυπριακού, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, «δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με την παραμονή κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων και με την παραμονή εγγυήσεων της Τουρκίας ή επεμβατικών δικαιωμάτων. Λύση με παραμονή έστω και ενός στρατιώτη των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο, δεν είναι λύση.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο καθεστώς του 1960 ή και χειρότερα. Δεν είναι δυνατό μία μειοψηφία να καθορίζει το μέλλον μίας πλειοψηφίας», τόνισε ο κ. Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για «κάποιους "εραστές" του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, τους οποίους βλέπω μετά από πολλά χρόνια να "αναδύονται"» και πρόσθεσε ότι «είναι άδικες οι επιθέσεις στον υπουργό Εξωτερικών. Οι θέσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά είναι και δικές μας θέσεις, είναι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και έχουν την απόλυτη στήριξη του ελληνικού λαού».

«Η όποια στοχοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης ή αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης είναι καθόλα άδικη και πρέπει να σταματήσει γιατί ο υπαίτιος του αδιεξόδου και του ναυαγίου, το οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι η Τουρκία», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «τα κοινά εθνικά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Κύπρου και συμπλήρωσε: «Χαιρετίζουμε, ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε την ελληνική κυβέρνηση για αυτές τις θέσεις, οι οποίες είναι απόλυτα ορθές, και όχι μόνο ορθές, αλλά θεωρώ τυγχάνουν της στήριξης της συντρηπτικής πλειοψηφίας, αν όχι του συνόλου των Ελληνοκυπρίων». Επίσης, κάλεσε «τους όποιους καλόπιστους διαμεσολαβητές ή ενδιαφερόμενους που θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού να απευθυνθούν στην Τουρκία, γιατί είναι λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας που το Κυπριακό παραμένει άλυτο». «Η Τουρκία κατέχει παράνομα τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να επιτευχθεί, παρά μόνο εάν η Τουρκία αλλάξει αυτήν τη στάση», παρατήρησε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος κατέστησε εκ νέου σαφές ότι «η Ελλάδα είναι δίπλα. Ζητάμε μία λύση στο Κυπριακό, αλλά μία λύση δίκαιη και εφαρμόσιμη»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή