«Αναστάτωση» από το αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Αμυνας στο ακριτικό Καστελόριζο

«Αναστάτωση» από το αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Αμυνας στο ακριτικό Καστελόριζο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρασκηνιακή αναστάτωση προκλήθηκε το τελευταίο 48ωρο στη Βουλή με επίκεντρο «συνεδρίαση» της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας, και στον απόηχο των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων: όλα άρχισαν στη βάση πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας να ζητήσει όχι απλώς τη σύγκληση της εν λόγω Επιτροπής για ενημέρωση επί των εθνικών θεμάτων, αλλά και την επιλογή του να προτείνει η συνεδρίαση αυτή να πραγματοποιηθεί (μεθαύριο Δευτέρα) στο ακριτικό Καστελλόριζο, για προφανείς συμβολικούς λόγους.

Η σχετική πρόσκληση διανεμήθηκε από τη Γραμματεία της Επιτροπής, γεγονός το οποίο αρχικώς διαμόρφωσε την αίσθηση πως πρόκειται για μια ειδική μεν, πλην όμως κανονική συνεδρίαση κοινοβουλευτικού Οργάνου.

Χθες, ωστόσο, προκλήθηκαν πολλές συζητήσεις στο Περιστύλιο.

Αφενός, ολοένα και περισσότεροι βουλευτές από διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης – μέλη της Επιτροπής τόνιζαν ανεπισήμως ότι είτε δεν προτίθενται στην παρούσα δύσκολη συγκυρία να πάνε σε μια τέτοια συνεδρίαση στο συγκεκριμένο χώρο, είτε προβληματίζονται πλέον σοβαρά ως προς τη συμμετοχή τους.

Αφετέρου, από το προεδρείο της συγκεκριμένης Επιτροπής «διευκρινιζόταν» σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν είναι το Κοινοβούλιο που διοργανώνει την επίμαχη δραστηριότητα: πρόκειται, λεγόταν σε μια κίνηση να τηρηθούν αποστάσεις, για μια πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ να προσκαλέσει στο Καστελλόριζο για ενημέρωση και επαφές με τοπικούς παράγοντες, όποιο μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας επιθυμεί να συμμετάσχει.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, δηλωνόταν μάλιστα ότι οι επίσημες και κανονικές συνεδριάσεις της Επιτροπής διεξάγονται εντός του Κοινοβουλίου και όχι σε άλλους χώρους. Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως σε ειδικές περιστάσεις, έχουν πραγματοποιηθεί συνεδριάσεις Επιτροπών και εκτός Βουλής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή