Aντίδραση Κομισιόν στις τουρκικές προκλήσεις: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών»

Aντίδραση Κομισιόν στις τουρκικές προκλήσεις: «Να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξελλες η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις, καθώς αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος, ενώ αργότερα η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητά αποστρατικοποίηση της Κάσου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα EurActiv, στην οποία μίλησε η κ. Κοτσιγιάντσιτς, η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως «Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών» και πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».

«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους» κατέληξε η κ. Κοτσιγιάντσις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή