Σταϊνμάγερ: Παρακολουθούμε ανήσυχοι το αποτέλεσμα στην Ιταλία

Σταϊνμάγερ: Παρακολουθούμε ανήσυχοι το αποτέλεσμα στην Ιταλία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία της Γερμανίας για τις εξελίξεις στην Ιταλία μετέφερε κατά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Παρακολουθούμε το αποτέλεσμα στην Ιταλία με ανησυχία. Νομίζω ότι ο Ρέντσι έκανε το σωστό και αυτό που ήταν αναγκαίο, αλλά οι ψηφοφόροι δεν τον στήριξαν», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Πρόσθεσε παράλληλα πως «δεν πρόκειται για μια κρίση πολιτειακή αλλά κυβερνητική που πρέπει να επιλυθεί».

Τέλος, χαρακτήρισε την έκβαση στο δημοψήφισμα ως «ένα αρνητικό μήνυμα προς την Ευρώπη σε μια δύσκολη περίοδο».

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφερόμενος αποκλειστικά στις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ιταλία:

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση μετά την παραίτηση Ρέντσι, αλλά παραμένει κυβερνητική και όχι πολιτειακή κρίση. Δεν πρόκειται για το τέλος του κόσμου. Ο Ρέντσι με την κυβέρνησή του αυτά που κατάφερε ήταν καλά και ήταν σωστό το βήμα που έκανε. Ελπίζουμε ότι μια μελλοντική κυβέρνηση για την Ιταλία θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση. Θα δούμε ποιο θα είναι το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία», ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή