Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει σήμερα σύμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει σήμερα σύμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα συναφθεί σήμερα κάποια μεγάλη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Πρόερδρος του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ σήμερα από τις Βρυξέλλες, σχετικά με το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

 «Δεν πιστεύω πως έιναι η αρχή μιας νέας κρίσης. Δεν υπάρχει αιτία για κάτι τέτοιο. Η πολιτική αστάθεια καθιστά την κατάσταση πιο περίπλοκη για την Ιταλία και την ευρωζώνη. Όμως είναι μια νέα πραγματικότητα με βάση των οποία πρέπει να δουλέψουμε», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στους δημοσιογράφους προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ιταλία είναι μια μεγάλη οικονομία, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, έχει ισχυρούς θεσμούς. Βλέπει κανείς πως η αντίδραση των αγορών είναι μέχρι στιγμής μετριοπαθής», δήλωσε.

«Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποια είναι τα επόμενα πολιτικά βήματα, τι θα κάνει η κυβέρνηση και τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος. Η ιταλική κατάσταση δεν άλλαξε οικονομικά, οι τράπεζες δεν είναι σήμερα διαφορετικές απ' ό,τι ήταν χθες», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Είναι το αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής διαδικασίας για την αναθεώρηση του συντάγματος. Στην πραγματικότητα δεν αλλάζει η κατάσταση, όσον αφορά την οικονομία», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα των τραπεζών υπάρχουν και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα της πολιτικής διαδικασίας τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία και κατέληξε λέγοντας ότι η Ιταλία είναι μια από τις πιο ισχυρές οικονομίες στην ευρωζώνη και πως, ό,τι κι αν γίνει, θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση στη χώρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή