ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει σήμερα σύμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ntaiselmploym-den-tha-yparxei-simera-symfonia-gia-elafrynsi-toy-ellinikoy-chreoys-2164216

Δεν θα συναφθεί σήμερα κάποια μεγάλη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Πρόερδρος του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ σήμερα από τις Βρυξέλλες, σχετικά με το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

 «Δεν πιστεύω πως έιναι η αρχή μιας νέας κρίσης. Δεν υπάρχει αιτία για κάτι τέτοιο. Η πολιτική αστάθεια καθιστά την κατάσταση πιο περίπλοκη για την Ιταλία και την ευρωζώνη. Όμως είναι μια νέα πραγματικότητα με βάση των οποία πρέπει να δουλέψουμε», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στους δημοσιογράφους προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ιταλία είναι μια μεγάλη οικονομία, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, έχει ισχυρούς θεσμούς. Βλέπει κανείς πως η αντίδραση των αγορών είναι μέχρι στιγμής μετριοπαθής», δήλωσε.

«Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποια είναι τα επόμενα πολιτικά βήματα, τι θα κάνει η κυβέρνηση και τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος. Η ιταλική κατάσταση δεν άλλαξε οικονομικά, οι τράπεζες δεν είναι σήμερα διαφορετικές απ' ό,τι ήταν χθες», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Είναι το αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής διαδικασίας για την αναθεώρηση του συντάγματος. Στην πραγματικότητα δεν αλλάζει η κατάσταση, όσον αφορά την οικονομία», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα των τραπεζών υπάρχουν και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα της πολιτικής διαδικασίας τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία και κατέληξε λέγοντας ότι η Ιταλία είναι μια από τις πιο ισχυρές οικονομίες στην ευρωζώνη και πως, ό,τι κι αν γίνει, θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση στη χώρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.