Τσίπρας: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με πολιτικές τιμωρίας»

Τσίπρας: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με πολιτικές τιμωρίας»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη καμπή και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα μας πέραν της οικονομικής κρίσης δέχεται το κύριο βάρος της προσφυγικής κρίσης, επισήμανε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι μετά απο 42 χρόνια πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση.

«Η χώρα μου δέχθηκε σχεδόν όλες τις μεγάλες κρίσεις της Ευρώπης, ευτυχώς όχι την κρίση ασφάλειας, αλλά δέχθηκε μεγάλα πλήγματα από την οικονομική κρίση και την προσφυγική κρίση. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και έχει έρθει, νομίζω, η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της με αλληλεγγύη και στον ελληνικό λαό. Και να υπάρξει μια θετική διέξοδος και σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση από την οποία πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε, αλλά και σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση που είναι μια κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, επισημαίνοντας ότι η κρίση που προέκυψε είναι κυβερνητική και όχι πολιτειακή.

«Δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολη εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη, συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης)», δήλωσε ο κύριος Σταϊνμάγερ.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που διέρχεται η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

«Εχω πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της δεν βρίσκεται σε εύκολη κατάσταση, δεν είναι εύκολα τα πράγματα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της, δεδομένου ότι αφενός αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση αφετέρου έχει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο, το κυρίως βάρος του μεταναστευτικού και επίσης έχει να αντιμετωπίσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό», ανέφερε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή