Κόντρα Κυβέρνησης – Μητσοτάκη με φόντο το… τέταρτο μνημόνιο

Κόντρα Κυβέρνησης – Μητσοτάκη με φόντο το… τέταρτο μνημόνιο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφορμή για νέα κόντρα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα σε ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός: Μία διαχρονική αξία», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

«Εχει έρθει η ώρα, η χώρα μας να γυρίσει σελίδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας πως «τα διδάγματα που αντλήσαμε στα χρόνια της κρίσης ήταν πολλά. Διδάγματα που αφορούσαν στην πορεία της χώρας, στα λάθη που κάναμε ως πολίτες, αλλά κυρίως ως πολιτικό σύστημα, αυτά που θα πρέπει να αλλάξουμε. Το κοινωνικό κόστος της κρίσης υπήρξε – και συνεχίζει να είναι – δυσβάσταχτο. Το ζητούμενο, όμως, σήμερα δεν είναι να συνεχίσουμε να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Αλλά να δούμε πώς θα αλλάξουμε όσα μας κρατάνε κολλημένους σε μια μίζερη κατάσταση, που δεν αξίζει σε καμία Ελληνίδα και σε κανέναν Έλληνα. Είμαστε η μόνη χώρα που χρειάστηκε τρία Μνημόνια – τουλάχιστον μέχρι σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ως Νέα Δημοκρατία, θέλουμε να δώσουμε στους Έλληνες μια Κυβέρνηση, η οποία θα μιλά με όρους αλήθειας» και έκανε λόγο για μία: «κυβέρνηση που δεν θα υποσχεθεί τα πάντα, που δεν θα μιλήσει με όρους ευκταίου, αλλά με τους όρους του πραγματικού και του εφικτού».

Απάντηση από την Κυβέρνηση

Το Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνοντας αφορμή από την λέξη «αλήθεια» που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης εξέδωσε μία ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως η μόνη αλήθεια που κομίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η υπεράσπιση των πεπραγμένων της προηγούμενης κυβέρνησης και έλευση ενός τέταρτου μνημονίου, για το οποίο παρεμπιπτόντως, έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ουκ ολίγες φορές και ο κ. Μητσοτάκης. 

Αναλυτικά: 

«Η μόνη «αλήθεια» που έχει να κομίσει ο κ. Μητσοτάκης είναι τα πεπραγμένα τη συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου την οποία υπηρέτησε και σήμερα υπερασπίζεται. Μόνη του επιδίωξη η παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που επιδιώκει να επιστρέψει για να υλοποιήσει ένα βαθιά αντικοινωνικό και νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα: Το 4ο μνημόνιο που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης. Τον ενημερώνουμε ότι ματαιοπονεί. Η χώρα θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ανάκαμψης μακριά από τα κόμματα που τη βύθισαν στην καταστροφή».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή