Συνάντηση Μητσοτάκη- Στάινμαγερ με επίκεντρο τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη

Συνάντηση Μητσοτάκη- Στάινμαγερ με επίκεντρο τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και για τη μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, συζήτησαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

Παράλληλα, συζήτησαν για το μέλλον της Ε.Ε., τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία και τα δημοψηφίσματα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία.

Ειδικά για το χθεσινό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη γειτονική χώρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να είναι αφετηρία πρόσθετης αβεβαιότητας στην Ευρώπη.

Επιπλέον, με τον κ. Στάινμαγερ μίλησαν και για το Κυπριακό.

«Ενημέρωσα τον κ. Στάινμαγερ και για την σταθερή υποστήριξή μας στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα τώρα που εντατικοποιούνται οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας. Εξέφρασα τον έντονο προβληματισμό μου για δηλώσεις που προσθέτουν ένταση, σε μία εποχή που απαιτείται ψυχραιμία και σωφροσύνη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων στην περιοχή μας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται με συνέπεια το διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς Συμφωνίες και Συνθήκες και τη διαφύλαξη της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας. Αυτό οφείλουν να κάνουν και όλα τα γειτονικά κράτη. Παρά την πολύχρονη κρίση που διανύουμε, ως προς τις διεθνείς προτεραιότητες της χώρας, ο λαός μας είναι ενωμένος και πορεύεται με τις αξίες που προσδιορίζουν τον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπρόσθετα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουμε ως χώρα ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση «έτσι ώστε οι θυσίες των πολιτών να πιάσουν τόπο και να δώσουν προοπτική στην κοινωνία και ισχύ στην πατρίδα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή