«Aψιμαχία» Παφίλη – Κασιδιάρη με αφορμή τις συνακροάσεις του ΚΚΕ

«Aψιμαχία» Παφίλη – Κασιδιάρη με αφορμή τις συνακροάσεις του ΚΚΕ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άγνωστη παραμένει, και θα εξακολουθεί να παραμένει όσο δεν υπάρχει εντολή για άρση  απορρήτου, η ταυτότητα του δράστη -ή των δραστών- περιστατικών «συνακροάσεων» που έχει προσφάτως καταγγείλει το ΚΚΕ και αφορά, ως γνωστόν, και σε άλλα κόμματα. Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ.  Χρ. Ζαμπίρας ερωτηθείς σχετικά με τις δράσεις της ΑΔΑΕ μετά την εν λόγω καταγγελία, είπε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι είναι νωρίς για συγκεκριμένα συμπεράσματα σχετικά με την υπόθεση, πως οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά και πως παραμένει άγνωστο ποιοί προέβηςαν σε τηλεφωνικές κλήσεις προς τα κεντρικά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος, αφού οι κλήσεις έγιναν με ενεργοποιημένη την «απόκρυψη» στοιχείων του καλούντος.

Ως γνωστόν, με αφορμή αυτές τις κλήσεις, αναδείχθηκαν περιστατικά συνακροάσεων με άλλα, περιφερειακά γραφεία του ΚΚΕ, αλλά και με γραφεία άλλων πολιτικών κομμάτων. Ο κ. Αθ. Παφίλης σε σύντομη παρέμβασή του επανέλαβε πως για τον Περισσό, η συγκεκριμένη υπόθεση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή και τόνισε πως οι έρευνες πρέπει να γίνουν σε βάθος. Αλλα μέλη της Επιτροπής Θεσμών εξέφρασαν εκ νέου τον προβληματισμό τους για το επίπεδο ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών έναντι κακόβουλων τρίτων και δήλωσαν πως επίσης αναμένουν με ενδιαφέρον την εξέλιξη των ερευνών.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης, πάντως, καταγράφηκε η προσπάθεια του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλ.Κασιδιάρη, μέσω μιας επίδειξης χρήσης ειδικής αλλά προς κοινή χρήση υπηρεσίας των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, να υποβαθμίσει το ζήτημα και να καταδείξει πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν ήταν παρά μια φάρσα κάποιων νεαρών, με στόχο το ΚΚΕ. Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε άμεσο το σχόλιο του κ. Παφίλη, μέσω του οποίου αφέθηκε να εννοηθεί πως από τα όσα συγκεκριμένα ειπώθηκαν ενδεχομένως προκύπτει αγωνία στην προοπτική της αποκάλυψης της ταυτότητας των πρωταγωνιστών αυτής της υπόθεσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή