ΑΔΑΕ: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις καταγγελίες ΚΚΕ

ΑΔΑΕ: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις καταγγελίες ΚΚΕ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρώιμο στάδιο, τέτοιο που να μην επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων στην παρούσα φάση, βρίσκεται η έρευνα που διεξάγει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες του ΚΚΕ για ύποπτα περιστατικά συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος, στον Περισσό. Ο πρόεδρος της Αρχής Χρ. Ζαμπίρας, μιλώντας για το θέμα χθες σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είπε με αφορμή και ερωτήσεις βουλευτών ότι είναι ακόμη νωρίς για συγκεκριμένα συμπεράσματα σχετικά με την υπόθεση, πως οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά και πως παραμένει άγνωστο ποιοι προέβησαν σε τηλεφωνικές κλήσεις προς τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ, αφού οι κλήσεις έγιναν με ενεργοποιημένη την απόκρυψη στοιχείων του καλούντος. Σημειώνεται ότι για την άρση ενός τέτοιου φραγμού, δηλαδή για την αναγνώριση της ταυτότητας κάποιου που καλεί με απόκρυψη, αναγκαία είναι εισαγγελική εντολή και ώς χθες τέτοια δεν υπήρχε, σύμφωνα με την υπάρχουσα ενημέρωση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης επανέλαβε πως για τον Περισσό το θέμα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της Χ.Α. Ηλ. Κασιδιάρης, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο προς επίδειξη μιας ειδικής αλλά προς κοινή χρήση υπηρεσίας των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα και ισχυρίστηκε πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν ήταν παρά φάρσα κάποιων νεαρών με στόχο το ΚΚΕ. Για πιθανή αγωνία στην προοπτική της αποκάλυψης της ταυτότητας των πρωταγωνιστών αυτής της υπόθεσης μίλησε σχολιάζοντας την παρέμβαση ο κ. Παφίλης. Τέλος, ο κ. Ζαμπίρας επανέλαβε παλαιότερη δήλωσή του ότι στην εποχή μας πλέον δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στην τηλεφωνική επικοινωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή