ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Ο Τόσκας χασμουριέται και οι «Αθανάσιοι Διάκοι» καίνε τα Εξάρχεια

potami-o-toskas-chasmoyrietai-kai-oi-athanasioi-diakoi-kaine-ta-exarcheia-2164563

Οι «Αθανάσιοι Διάκοι» όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο πολιτικός πατέρας και μέντορας του κ. Τσίπρα έκαψαν και χθες τα Εξάρχεια. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν εξοπλίσει τις ταράτσες με μολότοφ, είχαν μοιράσει «προσκλητήρια» και «προειδοποιήσεις», είχαν μεταφέρει ένα νταμάρι πέτρες στα στενά και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη συνέχιζε το βαθύ χασμουρητό του.

«Ας τους να κάψουν, να ξεθυμάνουν» είναι το δόγμα του υπουργού Τόσκα και κάποιος πρέπει να του πει «ως εδώ, σχολιάζει μετά τα χτεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, το Ποτάμι.

Το κόμμα καλεί τον δήμο Αθηνών και τους εκπροσώπους των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής των Εξαρχείων να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Θα αφήσουμε την πόλη έρμαιο στους χουλιγκάνους και τους ναρκέμπορους ή θα την προστατεύσουμε. Θα ξαναγίνουν τα Εξάρχεια γειτονιά; Ή θα συμβιβαστούμε με την μετατροπή τους σε έρημο τόπο και άβατο για κάθε λογής εγκληματίες;», αναρωτιέται το Ποτάμι. «Το «ως εδώ» αυτή τη φορά πρέπει να ακουστεί μέχρι το ερμητικά κλειστό και καλά φυλασσόμενο Μέγαρο Μαξίμου», υπογραμμίζει κλείνοντας.