«Δραπέτευση» Τσίπρα βλέπουν τα κόμματα

«Δραπέτευση» Τσίπρα βλέπουν τα κόμματα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ερχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε κυβέρνησης που πια οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση κλείνει τον κύκλο της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει φτάσει σε αυτό ακριβώς το σημείο. Εχουν τελειώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά για το διάγγελμα Τσίπρα, προδικάζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα εξαναγκαστεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. «Ο πρωθυπουργός παραπαίει ανάμεσα στο να υπογράψει όλα όσα του ζητάνε ή να δραπετεύσει μπροστά στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει και να πάει σε εκλογές», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (Real fm), τονίζοντας επιπλέον ότι το πρόγραμμα που θα φέρει προς ψήφιση ο κ. Τσίπρας «δεν βγαίνει, καθώς είναι φανερό πια ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά ούτε να δώσουν λύσεις και διέξοδο στα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα αυτή τη στιγμή».

Αναρωτήθηκε δε ρητορικά ποιους πείθει πλέον ο κ. Τσίπρας όταν «την ώρα που κάνει περικοπές 1,8 δισ. από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και επιπλέον βάζει 2,4 δισ. νέους φόρους το 2017, δίνει ένα φιλοδώρημα στους ίδιους ανθρώπους από τους οποίους έχει αφαιρέσει αυτά τα χρήματα και μάλιστα στο πολλαπλάσιο». Αντιθέτως, η κ. Γεννηματά συμφώνησε με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Β. Αιγαίου, υπενθυμίζοντας όμως ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που ζητούσε επανειλημμένα τη λήψη του εν λόγω μέτρου, καταθέτοντας προ μηνός και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

«Θα είχε αξία το διάγγελμα του πρωθυπουργού, αν τα λεφτά αυτά προέρχονταν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Ετσι θα μπορούσαν να έχουν και μόνιμο χαρακτήρα», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Στ. Θεοδωράκης, με τους συνεργάτες του να προβλέπουν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας, υιοθετώντας πλέον τη λογική «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα», φλερτάρει με την ιδέα της πολιτικής δραπέτευσης.

Ακόμη πιο σκληρό ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ. «Μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια η πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Δημ. Κουτσούμπας.

Φαιδρή, τέλος, χαρακτήρισε την επιλογή Τσίπρα και η Ενωση Κεντρώων. «Με χαμένο το τρένο στις επενδύσεις, με τράπεζες ουσιαστικά κλειστές και με τη νεολαία μας να αναχωρεί στο εξωτερικό, σοβαρότητα στη χώρα δεν υπάρχει. Το να μοιράζεις λεφτά με αιμορραγούντα όλα τα μέτωπα συνιστά γελοιότητα», υποστήριξε ο κ. Λεβέντης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή