Τσίπρας: Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι ευρωεκλογές το 2019

Τσίπρας: Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι ευρωεκλογές το 2019

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι ο λαός μάς ανέθεσε με πλατειά εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, στην οποία εσείς την οδηγήσατε, μας έδωσε εντολή τετραετίας την οποία θα εξαντλήσουμε έως την τελευταία μέρα» είπε, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό.

«Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», δήλώσε στον απόηχο του διαγγέλματός του για το πακέτο παροχών.

«Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κρατήσαμε σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση» συμπλήρωσε.

Στο σενάριο εκλογών απάντησε πως «οι επόμενες εκλογές στο τόπο είναι οι ευρωεκλογές το καλοκαίρι του 2019 & οι εθνικές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019. Ούτε μέρα νωρίτερα».

Αισιόδοξος φάνηκε να είναι απέναντι στο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. «Ο στόχος Πρωτογενούς Πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ που προβλέπει η Συμφωνία Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για το 2017 αναμένεται να υπερκαλυφθεί.» είπε και υποσχέθηκε ότι 300 εκατομμύρια επιπλέον, από τον προϋπολογισμό του 2017 θα διατεθούν για τη στήριξη της Υγείας και της εκπαίδευσης, 760 εκ. θα διατεθούν για την εφαρμογή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, 250 εκ. για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων ενώ 100 εκ. ευρώ είπε, θα διατεθούν για τη διευθέτηση στεγαστικών δανείων σε πολύ φτωχούς οφειλέτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως μεγαλύτερο εθνικό στόχο την ανάκτηση της εργασίας και την ανακοπή του φαινομένου της φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και έφρερε ως παράδειγμα πρόδου τον νέο νόμο για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή