ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: Αφορολόγητο το έκτακτο επίδομα για όσους έχουν σύνταξη έως 830 ευρώ

petropoylos-aforologito-to-ektakto-epidoma-gia-osoys-echoyn-syntaxi-eos-830-eyro-2165220

Αφορολόγητο θα δοθεί το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους που έχουν σύνταξη έως 830 ευρώ, που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την υπεραπόδοση των εσόδων, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Έως τις 22 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί στους συνταξιούχους το επίδομα, το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το ελάχιστο ποσό θα είναι 300, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τα 800 ευρώ» είπε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Επιλέξαμε να καταβληθεί αυτό το ποσό στους συνταξιούχους που είναι η μεγάλη κατηγορία και με αυτόν τον τρόπο να βοηθηθεί η ελληνική οικογένεια» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο επίδομα θα είναι αφορολόγητο και δεν θα συνυπολογιστεί στον καθορισμό του ΕΚΑΣ.

Οπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 από τους δικαιούχους δεν θα λάβει κανείς κάτω από 300 ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι συντάξεις που λαμβάνει και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα.

Τόνισε ότι το ποσό που δίδεται είναι ασφαλές και δεν έχει ρίσκο αν προκύψουν τυχόν διαφορές όταν κλείσει τον Φεβρουάριο το ύψος των εσόδων. Είπε ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2017 θα έχουν απονεμηθεί 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια ενώ διεμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.