Ο Π. Λαφαζάνης επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη και περιγράφει ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς

Ο Π. Λαφαζάνης επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη και περιγράφει ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα αποτελέσματα των επαφών στην Κωνσταντινούπολη με στελέχη της Αριστεράς και με στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος, ενημέρωσε με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η Λαϊκή Ενότητα.

Επικεφαλής του κλιμακίου που πήγε στην Κωνσταντινούπολη ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν για σειρά εκκαθαρίσεων και για κατάλυση των Δημοκρατικών θεσμών.

Τα στελέχη της ΛΑΕ συναντήθηκαν κατά την διάρκεια των δύο ημερών  με την ηγεσία του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ), εκπροσώπους του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και με εκπροσώπους της συνομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων.

«Έχουν απολυθεί 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι 20.000 έχουν τεθεί σε καθεστώς αργίας, με αιχμή την παιδεία και την υγεία» είπε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε, πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει επιβάλλει ένα καθεστώτος τρόμου, συλλήψεων και διώξεων, με στόχο τη δημιουργία μιας προεδρικής δικτατορίας.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ και μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Ερντογάν εξωθεί την Τουρκία σε ένα εσωτερικό πόλεμο. Μάλιστα, καυτηρίασε το γεγονός, ότι λίγη ώρα μετά τη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος, ακολούθησε η σύλληψη μιας βουλευτού, η οποία συμμετείχε σε διαδήλωση των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Παράλληλα, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, υπογράμμισε ότι την ώρα που ο Ερντογάν ζητεί την αναθεώρησή της, την ίδια ώρα παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα με στρατεύματα κατοχής σε Κύπρο, Συρία και Ιράκ. Υπογράμμισε δε, ότι η αμφισβήτηση της Συνθήκης σημαίνει αμφισβήτηση των ισχυόντων συνόρων, γεγονός που θα μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε πεδίο ανεξέλεγκτων συγκρούσεων.

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να κάνει τα στραβά μάτια σε τυχοδιωκτικές πολιτικές» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή