ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Γιατί ο λαϊκισμός στην Ελλάδα έχει τελειώσει»

mitsotakis-giati-o-laikismos-stin-ellada-echei-teleiosei-2165327

Το πολιτικό μέλλον την χώρας είναι ξεκάθαρο και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, αναφέρει σε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό «Newsweek» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ώρα που κεντρώες δυνάμεις στην Ευρώπη βρίσκονται σε οπισθοχώρηση, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα πιστεύει ότι η χώρα δοκίμασε το λαϊκισμό και τώρα στρέφεται προς το ρεαλισμό. «Το εκκρεμές έχει αλλάξει κατεύθυνση», σημειώνει  ο κ. Μητσοτάκης και εκφράζει την πεποίθησή του ότι, αν γίνουν εκλογές μέσα στο 2017, θα τις κερδίσει».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 διότι υποσχέθηκε ότι θα διαπραγματευθεί με τους πιστωτές της χώρας τη διαγραφή μέρους του χρέους και την αύξηση των δημοσίων δαπανών. «Ο κ. Τσίπρας προσέφερε εύκολες και βολικές υποσχέσεις σε προβλήματα που απαιτούσαν δύσκολες λύσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει την ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. «Ακόμα υπάρχει μεγάλη εσωτερική διαμάχη στους κόλπους της Κυβέρνησης κάθε φορά που πρέπει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση και κάθε φορά που καλούνται να υποστηρίξουν την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αφού αυτή η Κυβέρνηση είναι το πρόβλημα, τότε οι εκλογές είναι η λύση».

«Η απάντηση στο λαϊκισμό είναι να λέμε στον κόσμο την αλήθεια», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό, σύμφωνα με το «Newsweek», σε μια περίοδο όπου το πολιτικό κέντρο βυθίζεται στην Ευρώπη και ο λαϊκιστής Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρεία των ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζει τον χαρακτηρισμό που του αποδίδουν ως κεντρώου και μεταρρυθμιστή.