ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη Κοντονή στο ΣτΕ

ethimotypiki-episkepsi-kontoni-sto-ste-2165329

Τον απόλυτο σεβασμό της κυβέρνησης  στις αποφάσεις των δικαστηρίων , ακόμα και όταν δεν συμφωνεί με το περιεχόμενό τους που μπορεί να κρίνουν συνταγματικότητες η αντισυνταγματικότητες νόμων, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια της σημερινής εθιμοτυπικής του επίσκεψης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρό του κ. Νίκο Σακελλαρίου και τους Αντιπροέδρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Είχαμε μια μακρά και ειλικρινή συνομιλία με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έγινε αναλυτική συζήτηση των προβλημάτων και προτάθηκαν λύσεις. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι, ακόμη κι αν αυτές αφορούν τη συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή. Πάνω σε αυτή τη βάση υπήρξε αναλυτική συζήτηση με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική θα συνεχιστεί αδιατάραχτη στο μέλλον».