Εθιμοτυπική επίσκεψη Κοντονή στο ΣτΕ

Εθιμοτυπική επίσκεψη Κοντονή στο ΣτΕ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον απόλυτο σεβασμό της κυβέρνησης  στις αποφάσεις των δικαστηρίων , ακόμα και όταν δεν συμφωνεί με το περιεχόμενό τους που μπορεί να κρίνουν συνταγματικότητες η αντισυνταγματικότητες νόμων, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια της σημερινής εθιμοτυπικής του επίσκεψης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρό του κ. Νίκο Σακελλαρίου και τους Αντιπροέδρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Είχαμε μια μακρά και ειλικρινή συνομιλία με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έγινε αναλυτική συζήτηση των προβλημάτων και προτάθηκαν λύσεις. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι, ακόμη κι αν αυτές αφορούν τη συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή. Πάνω σε αυτή τη βάση υπήρξε αναλυτική συζήτηση με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική θα συνεχιστεί αδιατάραχτη στο μέλλον».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή