Σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ για Παρασκευόπουλο

Σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ για Παρασκευόπουλο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκκωφαντική σιωπή αντέδρασαν ο κυβερνητικός και ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του Ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξη στη «Βραδυνή της Κυριακής» δήλωσε ότι αν η Χ.Α. δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή στους θεσμούς της δημοκρατίας, πρέπει να στηριχθεί από τα δημοκρατικά κόμματα. Μίλησε, μάλιστα, για διαδικασία «σύγκλισης», σε μια προσπάθεια ένταξης της Χ.Α. στο κλίμα της δημοκρατίας αντί για διαρκή ρήξη. Η απουσία αντίδρασης από κυβέρνηση και κόμμα προκαλεί ίσως μεγαλύτερη εντύπωση από τις δηλώσεις του τέως υπουργού, δεδομένης της ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Και σαν να μην έφθαναν οι δηλώσεις για τη Χ.Α., ο κ. Παρασκευόπουλος άνοιξε μέτωπο και με τους ΑΝΕΛ με την αναφορά του σε αποποινικοποίηση του καψίματος της ελληνικής σημαίας.

Ο τέως υπουργός προχώρησε χθες σε διορθωτική παρέμβαση, την οποία αξιοποίησαν κομματικά και κυβερνητικά στελέχη για να δικαιολογήσουν την παντελή απουσία αντίδρασης σε δηλώσεις που εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε (Ρ/Σ Βήμα FM) ότι «αν ο χρυσαυγίτης, που υπάρχουν πολλοί, αλλάξει στάση και κάνει βήματα προς τη δημοκρατία, πρέπει να στηριχθεί». Αναφορικά με τις δηλώσεις του για τη σημαία είπε ότι «η σημαία δεν πρέπει να καίγεται και αυτό το οποίο συζητώ είναι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε». Οι δηλώσεις του βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Β. Κικίλιας μίλησε για «διαχρονικές υπόγειες διαδρομές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α.». Στη Ν.Δ. θυμίζουν ότι από μια τέτοια σύμπλευση δεν κατέστη εφικτή η εκλογή ΠτΔ το 2014 και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά. Θυμίζουν τη δήλωση Βούτση ότι υπάρχουν οι 198 βουλευτές για να ψηφιστεί από την επόμενη Βουλή η απλή αναλογική, αθροίζοντας και τους βουλευτές της Χ.Α. Θυμίζουν και την επίσκεψη στα ακριτικά νησιά. Δ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή