Aιχμηρός ο N. Aναστασιάδης: Το κόστος του «πατριωτισμού» δεν το πληρώνουν οι εξ Ελλάδος επισκέπτες

Aιχμηρός ο N. Aναστασιάδης: Το κόστος του «πατριωτισμού» δεν το πληρώνουν οι εξ Ελλάδος επισκέπτες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκπομπή της «Χωρίς περιστροφές» στο «Σίγμα» της Κύπρου, μίλησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος πρόεδρος μεταξύ άλλων έδειξε την δυσαρέσκεια του για κάποιες παρεμβάσεις καθώς ευθέως παρακάλεσε τους «εξ Ελλάδος επισκέπτες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό ή δική τους κωμόπολη ή δική τους πόλη που είναι υπό κατοχή. Ο πατριωτισμός από καθ έδρας δεν χρειάζεται».

Ο Κύπριος πρόεδρος ζήτησε ακόμα υπομονή με την φράση «ας αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα» και σχολίασε αρνητικά την «αποσπασματική κινδυνολογία» και «ιδιαίτερα την διαστρέβλωση» των γεγονότων, προσθέτοντας πως «δεν μπορώ να ακούω για παράδειγμα από επισκέπτες πατριώτες πως η ενσωμάτωση θα μας φέρει σε απ΄ ευθείας διαπραγμάτευση με την Τουρκία». «Θέλω να παρακαλέσω όσους επισκέπτονται εξ Ελλάδος την Κύπρο, ας συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό ή δική τους κωμόπολη ή δική τους πόλη που είναι υπό κατοχή. Ο πατριωτισμός από καθ’ έδρας δεν χρειάζεται. Εχουμε βιώσει και έχουμε πληρώσει για αυτόν τον πατριωτισμό μέσα από εύηχα συνθήματα αλλά το κόστος δεν το πληρώνουν οι επισκέπτες εξ Ελλάδος, αλλά οι κύπριοι πολίτες» προσέθεσε ο κ. Αναστασιάδης και κατέληξε «ας πάψουν να νομίζουν πως κατέχουν την αλήθεια. Να μας πουν ποια είναι η στρατηγική τους».

Ο Κύπριος πρόεδρος ξεκαθάρισε δε με την χαρακτηριστική φράση «προς Θεού» πως δεν αναφέρεται στην επίσημη ελληνική κυβέρνηση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή